Simona Halep trece de Cori Gauff şi se califică în semifinala turneului de la Toronto

Simona Halep a reuşit vineri seara să se califice în semifinala turneului de tenis Masters WTA 1000 de la Toronto, după ce a învins-o în sferturile de finală pe americanca Cori Gauff (11 WTA), cu 6-4, 7-5, după o oră şi 49 de minute, ducând la 4-0 scorul întâlnirilor directe.

994 afișări
Imaginea articolului Simona Halep trece de Cori Gauff şi se califică în semifinala turneului de la Toronto

Halep a jucat un tenis constant, fără prea multe greşeli, mai ales în momentele importante ale meciului, ea salvând 7 mingi de break.

În ciuda faptului că nu a excelat ca randament pe primul serviciu, Halep a reuşit să obţină break-uri decisive devreme, în fiecare din cele două seturi, reuşind să valorifice apoi avantajul, chiar şi atunci când şi-a cedat serviciul.

În primul set, românca s-a desprins cu break la 3-2 şi nu a mai cedat nici un game pe propriul serviciu, închizând cu 6-4, după 46 de minute, la prima minge de set.

Setul doi a debutat cu un 3-0, cu două break-uri avans pentru Halep. Gauff a recuperat un break, dar românca a luptat exemplar, salvând 2 mingi de break ale americancei, la 4-3.

Fostul număr 1 mondial şi-a asigurat apoi un 5-4 şi serviciul, cu şansă de a pune capăt meciului. Gauff a crescut nivelul de joc şi a făcut rebreak, cu care a egalat 5-5.

A urmat un nou schimb de break-uri şi tiebreak-ul, în care Halep şi-a valorificat experienţa superioară, impunându-se după o oră şi 49 de minute.

În semifinală, Halep va juca cu câştigătoarea meciului dintre Jessica Pegula şi Yulia Putintseva.

Pentru prezenţa în semifinală, Halep va fi recompensată cu 133.400 şi 350 de puncte WTA.

O eventuală câştigare a turneului i-ar putea aduce Simonei Halep revenirea în top 10 mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici