Simone Tempestini şi David Botka vor fi prezenţi la Raliul Perla Harghitei

Ediţia aniversară cu numărul 25 a Raliului Perla Harghitei, a cincea etapă a sezonului din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2017, se va desfăşura între 14-15 iulie la Odorheiu Secuiesc şi pe traseele din judeţul Harghita.

101 afișări
Imaginea articolului Simone Tempestini şi David Botka vor fi prezenţi la Raliul Perla Harghitei

Simone Tempestini şi David Botka vor fi prezenţi la Raliul Perla Harghitei

Punctul de maxim interes al întrecerii îl reprezintă cu siguranţă duelul celor doi campioni din 2016. Pe de o parte Simone Tempestini, Campion Mondial FIA J-WRC şi dublu campion naţional care concurează pe un Citroen DS3 R5, respectiv pilotul maghiar David Botka, Campion European FIA ERC, revenit la Harghita după o absenţă de 1 an pe un model Skoda Fabia R5. Dar lupta pentru podium se anunţă foarte strânsă, pe lista de start fiind prezente numai puţin de şase modele cu specificaţie R5, un record până în acest moment pentru o etapă de campionat naţional.

Numai puţin de 42 de echipaje sunt în total prezente pe lista de înscrieri în CNR Dunlop, inclusiv din străinătate, la care se adaugă alte 5 echipaje în Campionatul de Raliuri pentru Vehicule Istorice, respectiv 13 echipaje în CNR2.

" Sunt foarte încântat că vom avea la start 60 echipaje, doi campioni de nivel mondial şi că David Botka va fi prezent din nou la Harghita. Cred că odată cu schimbarea datei, care face din raliul nostru unul deosebit de important în economia luptei pentru puncte, cât şi prin schimbarea suprafeţei de concurs avem acum toate ingredientele pentru un adevărat spectacol automobilistic în care publicul va putea vedea pe aceleaşi probe speciale cele mai noi maşini de raliu, specificaţie R5, dar şi veterane de peste 40 de ani" - Csaba Ferencz, organizator.

Organizat de Clubul Sportiv Maxx Racing, Raliul Perla Harghitei aniversează un sfert de secol de prezenţă pe scena motorsportului românesc.

Programul evenimentului

Raliul Perla Harghitei va avea un traseu de asfalt 100% şi va include 12 probe speciale cu o lungime totală de 123 kilometri. Startul festiv se va da joi începând cu ora 20.00 în Piaţa Marton Aron din Odorheiu Secuiesc, iar antrenamentele oficiale sunt programate vineri 13 iulie, între orele 8:00 şi 13.00 în apropierea localităţii Forţeni.

Raliul începe vineri 14 iulie la ora 14.30, prima zi incluzând trei probe speciale. Prima, Bucin, în lungime de aproape 30 km este şi cea mai dificilă din întreg raliul. De la ora 19.00 este programată proba Super Specială „ARPAD DIETRICH” desfăşurată pe un nou traseu din centrul municipiului Odorheiul Secuiesc.

Ziua a doua, sâmbătă 15 iulie, incepe de la ora 8.30 şi are un traseu cu o configuraţie de tip buclă din trei probe de clasament, care se repetă de câte trei ori. Punctul de maximă atracţie este cea de-a treia probă a acestei bucle, Lueta de 13,7km lungime, care la cea de-a treia trecere are şi rolul de Power Stage. Aceasta înseamnă că piloţii vor primi puncte suplimentare în funţie de locul ocupat la finalul acestei probe, puncte care se adaugă la cele obţinute în Clasamentul General.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici