Valtteri Bottas va pleca din pole-position la Marele Premiu de Formula 1 din Austria

Pilotul finlandez Valtteri Bottas, de la Mercedes Petronas, va pleca din pole-position la Marele Premiu al Austriei, etapa a noua a Campionatului Mondial de Formula 1, după a terminat calificările cu timpul de 1:04.251.

375 afișări
Imaginea articolului Valtteri Bottas va pleca din pole-position la Marele Premiu de Formula 1 din Austria

Valtteri Bottas va pleca din pole-position la Marele Premiu de Formula 1 din Austria

Bottas a fost urmat de Sebastian Vettel de la Ferrari, care a obţinut timpul de 1:04.293, şi Lewis Hamilton, colegul de la Mercedes, care a completat podiumul, cu 1:04.424. Totuşi, britanicul Hamilton, multiplu campion mondial, va pleca de pe poziţia a opta a grilei, fiind penalizat pentru că şi-a schimbat cutia de viteze a monopostului.

Kimi Raikkonen a ocupat locul patru pe grilă, cu 1:04.778, urmat de cei doi piloţi de la Red Bull, Daniel Ricciardo (1:04:896) şi Max Verstappen (1:04.983).

Înaintea cursei din Austria, Sebastia Vettel (Ferrari) conduce clasamentul piloţilor, cu 153 de puncte, urmat de Lewis Hamilton şi Valtteri Bottas (ambii de la Mercedes), cu 139, respectiv 111 puncte. Cursa Marelui Premiu de Formula 1 din Austria are startul programat duminică, 9 iulie, de la ora 15:00, ora României.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici