Situaţia extratransferurilor în Divizia A de baschet masculin

Patru echipe din Divizia A de baschet masculin au efecuat ambele extratransferuri permise de regulament, cinci grupări au operat doar câte o modificare, în timp ce şase formaţii nu au făcut la nicio legitimare în lot.

164 afișări
Imaginea articolului Situaţia extratransferurilor în Divizia A de baschet masculin

Situaţia extratransferurilor în Divizia A de baschet masculin (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Potrivit regulamentului în vigoare, în ediţia de campionat 2011/2012 orice echipă angrenată în primul eşalon baschetbalistic are dreptul să efectueze un număr maxim de două legitimări pentru jucători (fie ei români sau străini) în afara perioadelor de transferuri prestabilite.

În acelaşi regulament este prevăzut faptul că la 29 februarie, ora 14:00, este data limită până când sunt permise legitimări de jucători cu statut de extratransfer. După această dată nu mai sunt permise legitimările de jucători. Ceea ce înseamnă că loturile de care dispun echipele în acel moment sunt cele cu care vor încheia sezonul competiţional 2011/12. În prezent există patru echipe care au efectuat ambele extratransferuri, informează totalbaschet.ro.

Acestea sunt următoarele:

 

  •   U Mobitelco Cluj - Vladimir Mijovici, Jerome LaGrange;
  •   CSU Ploieşti - Anton Kazarnovski, Vladimir Tica;

  •   BCM U Piteşti - Damien Kinloch, Slobodan Popovici;

  •   CSŞ Giurgiu - Bosko Stojakovic, Zoran Milovici

Alte cinci echipe au operat câte o modificare în afara perioadelor permise de transferuri. Acestea sunt:

  •   BC Timişoara - Nikola Jovanovici;

  •   CSM Oradea - Gediminas Navickas;

  •   BC Mureş - Mikalai Aliakseyeu;

  •   Energia Rovinari - Louis Darby;

  •   CSM Bucureşti - Ivan Bosnjak

În schimb, şase echipe - CSU Sibiu, Gaz Metan Mediaş, Dinamo Bucureşti, SCM U Craiova, BC Miercurea Ciuc şi Politehnica Iaşi - nu au apelat la niciun extratransfer. Un astfel de tratransfer se taxează mai scump decât unul realizat în timpul perioadelor de transferuri prevăzute în regulament.

În condiţiile în care echipa din Otopeni s-a retras, iar cea din Iaşi se confruntă în continuare cu probleme serioase şi nu a câştigat niciun meci în acest sezon competiţional, devine puţin probabil ca echipele situate în zona inferioară a clasamentului să fie tentate de un eventual extratransfer, întrucât sunt ferite de grijile retrogradării.

Astfel, e posibil să apară surprize la echipele angrenate în lupta pentru calificarea în playoff sau chiar în lupta pentru titlu dacă găsesc jucători capabili de a fi utili în condiţiile salariale existente la ora actuală în baschetul românesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici