Erdogan intervine în scandalul din campionatul de fotbal al Turciei

După atacul asupra arbitrului Halil Umut Meler, lovit de preşedintele echipei Ankaragucu, Faruk Koca, la finalul meciului de Şuperlig cu Caykur Rizespor (în care echipa gazdă primise golul de 1-1 în 97, după ce românul Olimpiu Moruţan deschise scorul în prima repriză), toate diviziile de fotbal din Turcia au fost suspendate pe termen nelimitat.

250 afișări
Imaginea articolului Erdogan intervine în scandalul din campionatul de fotbal al Turciei

Erdogan intervine în scandalul din campionatul de fotbal al Turciei

„Meciurile din toate campionatele au fost amânate pe termen nelimitat”, a anunţat preşedintele TFF (Federaţia Turcă de Fotbal), Mehmet Buyukeksi, în cadrul unei conferinţe de presă, urmare a incidentelor de aseară.

Iar ministrul de Interne al Turciei, Ali Yerlikaya, şi-a exprimat părerea pe această problemă foarte gravă, anunţând pe X (fostul Twitter) arestarea a trei bărbaţi, printre care Koca. Ceilalţi doi sunt angajaţi ai clublui gazdă: din imaginile televizate se vede atacul directorului Meler.

„Condamn atacul asupra arbitrului Halil Umut Meler. Nu vom permite niciodată ca violenţa să se amestece în sportul turc”, a declarat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Asociaţia Turcă de Arbitraj speră că „cei responsabili de fotbalul şi justiţia turcă vor lua toate măsurile penale necesare”. Ccuzele celor de la Ankaragucu nu vor fi suficiente. „Ne cerem scuze fanilor şi întregii comunităţi sportive pentru acest incident trist”, a precizat clubul.

Şi în Grecia sunt probleme privind violenţa în sport. Până pe 12 februarie, meciurile campionatului grecesc de fotbal şi ale cupei naţionale se vor disputa cu porţile închise.

Decizia, născută după ciocnirile de la meciul de volei dintre Olympiakos şi Panathinaikos, de la Atena, care a provocat rănirea gravă a unui poliţist, a fost luată de federaţia de fotbal.

Potrivit lui Pavlos Marinakis, purtătorul de cuvânt al guvernului elen, măsurile ar putea fi extinse şi la meciurile din competiţiile europene, începând de la meciul din Europa League care îi va opune joi pe grecii Olympiakos sârbilor de la Backa Topola.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici