Solicitare inedită: Lindsey Vonn cere permisiunea Federaţiei Internaţionale de Schi pentru a participa la proba masculină de coborâre

Campioana olimpică americană Lindsey Vonn a cerut Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS) să îi permită participarea în proba masculină de coborâre din data de 24 noiembrie, de la Lake Louise (Canada).

164 afișări
Imaginea articolului Solicitare inedită: Lindsey Vonn cere permisiunea Federaţiei Internaţionale de Schi pentru a participa la proba masculină de coborâre

Lindsey Vonn (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Am discutat, dar încă nu s-a luat o decizie. Trebuie să analizăm regulamentul pentru a vedea dacă este posibil şi cum ar fi posibil", a declarat norvegianul Atle Skaardal, director al curselor din cadrul Cupei Mondiale feminine.

Directorul federaţiei germane de schi alpin, Wolfgagg Maier, a calificat acest demers drept "o lovitură foarte bună de publicitate" pentru campioana olimpică la coborâre din 2010.

FIS va analiza această solicitare la următoarea reuniune, în noiembrie. În week-end-ul în cauză, Cupa Mondială feminină va avea loc la Aspen, în Colorado, etapa următoare fiind programată la Lake Louise.

"Dacă Lindsey se va antrena şi va concura cu bărbaţii, ea va avea un mare avantaj faţă de rivalele ei, săptămâna următoare, pe acelaşi parcurs", a afirmat Skaardal.

Vonn, care va împlini 28 de ani la 18 octombrie, este dublă campioană mondială (2009) şi are 53 de victorii în palmares.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici