Sorana Cîrstea, Florin Mergea şi Horia Tecău joacă duminică la Openul Australiei

Organizatorii Openului Australiei au anunţat programul de duminică al turneului, iar Sorana Cîrstea, Florin Mergea şi Horia Tecău sunt românii care vor evolua la Melbourne, în primul turneu de Mare Şlem al anului.

358 afișări
Imaginea articolului Sorana Cîrstea, Florin Mergea şi Horia Tecău joacă duminică la Openul Australiei

Sorana Cîrstea, Florin Mergea şi Horia Tecău joacă duminică la Openul Australiei (Imagine: Alexandru Dobre/ Foto Mediafax)

Meciul Jean-Julien Roger/Horia Tecău (Olanda/România) - Marc Polmans/Andrew Whittington (ambii din Australia) va deschide ziua pe arena Margaret Court, de la ora 02.00, ora României.

Roger (35 de ani, locul 26 ATP) şi Tecău (31 de ani, locul 19 ATP) sunt favoriţi 11 la Openul Australiei, în timp ce Polmans (19 ani, 250 ATP) şi Whittington (23 de ani, 311 ATP) au primit o invitaţie din partea organizatorilor.

În 2016, Roger şi Tecău s-au oprit în faza sferturilor de finală. Cel mai bun rezultat la Melbourne este semifinala din 2015.

Britanicul Dominic Inglot şi Florin Mergea au fost programaţi pe arena Hisense, de la ora 02.00. Cei doi vor juca împotriva francezilor Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (ambii din Franţa), principalii favoriţi ai întrecerii.

Inglot (30 de ani, locul 43 ATP) şi Mergea (31 de ani, locul 27 ATP) au fost cotaţi cu a 16-a şansă la câştigarea trofeului de la Melbourne. În 2015, ei au ajuns până în faza sferturilor de finală. De cealaltă parte, Mahut (35 de ani) şi Herbert (25 de ani) sunt primii doi clasaţi în ierarhia mondială de dublu ATP.

Partida Sorana Cîrstea (locul 78 în clasamentul mondial) - Garbine Muguruza (Spania, 7 WTA) va avea loc pe arena Margaret Court, a doua ca mărime după Rod Laver, nu mai devreme de ora 07.00, ora României.

Sorana Cîrstea (26 de ani) se află pentru prima dată în carieră în optimile de finală ale Openului Australiei. Cel mai bun rezultat într-un turneu de Mare Şlem rămâne sfertul de finală de la Roland Garros din 2009.

Garbine Muguruza (23 de ani) nu a trecut niciodată în carieră de faza optimilor de finală la Openul Australiei. Iberica a fost campioană la Roland Garros în 2016 şi finalistă la Wimbledon în 2015. Va fi prima confruntare directă cu sportiva din România.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici