Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală la Ningbo, după un meci de aproape 3 ore

Favorită numărul 3 la turneul de categorie WTA 250 de la Ningbo (China), Sorana Cîrstea a trecut cu emoţii de turul inaugural al competiţiei, după un meci de 3 seturi ce a durat aproape 3 ore, împotriva americanei Claire Liu (83 WTA).

431 afișări
Imaginea articolului Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală la Ningbo, după un meci de aproape 3 ore

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Sorana Cîrstea s-a impus cu 7-5, 4-6, 6-3, la capătul a 2 ore şi 51 de minute de joc, cu o revenire a româncei în decisiv.

În primul set, favorita numărul 3 a pierdut un prim game pe propriul serviciu, însă a recuperat apoi imediat, pentru 2-2. Finalul de set a pus-o pe Cîrstea în situaţia de a rata o primă minge de set, când conducea cu 5-4. La 6-5, Cîrstea şi-a mai procurat alte două şanse de a închide setul, valorificând-o pe ultima.

Setul secund a avut-o pe numărul 26 mondial în avantaj, cu 3-0, după un break în game-ul doi, însă aceasta a mai reuşit un singur game, cedându-şi de două ori serviciul şi dându-i şansa americancei să ducă meciul în set decisiv.

Liu a început cu break decisivul şi a avut 2-0, înainte ca românca să ridice din nou nivelul de joc şi să mai cedeze un singur game, pentru a-şi valorifica statutul de favorită şi a se califica în optimi, unde o aşteaptă pe câştigătoarea confruntării dintre jucătoarea cehă Katerina Siniakova (90 WTA) şi americana Elizabeth Mandlik (142 WTA).

Un parcurs cu alte două victorii i-ar putea aduce româncei o semifinală cu principala favorită, tunisiana Ons Jabeur, numărul 7 mondial.

Pentru prezenţa în turul secund, Cîrstea va fi recompensată cu 30 de puncte WTA şi 3.920 dolari.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici