Sorana Cîstea: După problemele din 2010, mă simt mult mai puternică acum

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea a declarat, vineri, că se simte mult mai puternică din puncte de vedere fizic şi mental, după ce sezonul precedent nu a fost unul aşa cum şi-ar fi dorit.

8 afișări

"Anul precedent nu a fost unul aşa cum mi-am dorit. Am început cu o accidentare destul de gravă, care mi-a ruinat prima jumătate a anului. Sunt bucuroasă că am început un nou an, după luna decembrie, în care am muncit extrem de mult. Din punct de vedere fizic şi mental mă simt foarte bine şi dacă voi fi sănătoasă sunt sigură că va fi un an foarte bun. Chiar dacă 2010 nu a fost aşa cum mi-am dorit, am învăţat foarte mult, iar datorită acelui sezon cred că sunt mult mai puternică acum", a spus Sorana Cîrstea.

În ceea ce priveşte Cupa Federaţiei, jucătoarea a afirmat că împreună cu coechipierele sale va face tot posibilul pentru a obţine un rezultat bun în Israel. "Mă bucur foarte mult că pot fi la Fed Cup, pentru că anul trecut am lipsit şi mi-a părut foarte rău. Sper să obţinem un rezultat bun şi apoi să mă descurc cât mai bine la turneele care urmează. Avem o echipă foarte puternică pe hărtie. Ne dorim foarte mult să ne calificăm mai departe şi suntem o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Ne cunoaştem de mici, suntem prietene, iar atmosfera este foarte frumoasă. Tot timpul zâmbim, însă atunci când suntem pe teren devenim serioase şi ne facem treaba. Chiar dacă nu vom reuşi să ne îndeplinim obiectivul nu va fi un capăt de ţară, însă noi vom face tot posibilul pentru a obţine ceea ce ne dorim", a adăugat Sorana Cîrstea.

Sportiva în vârstă de 20 de ani a spus că nu se teme de niciuna dintre adversarele pe care le a întâlni la Cupa Federaţiei: "Nu ne temem de nimeni. Nu cred că adversarele sunt atât de importante pe cât suntem noi. Sperăm să nu jucăm împotriva noastră, pentru că dacă ne vom face noi treaba nu va mai conta cine este în cealaltă parte a fileului. Normal că vom avea şi o strategie de echipă în funcţie de adversar, însă important va fi să jucăm noi cât mai bine".

Echipa României de Cupa Federaţiei va juca, în perioada 2-5 februarie, în Israel, în grupa D din cadrul diviziei a treia (Grupa I Euro-africană), alături de Olanda, Ungaria şi Letonia.

Pentru România vor juca Alexandra Dulgheru (locul 30 WTA), Monica Niculescu (locul 85 WTA), Sorana Cîrstea (locul 94 WTA), Cristina Dinu (18 ani, locul 573 WTA şi locul 15 ITF - juniori), în vreme ce Irina Spîrlea va fi căpitanul echipei.

Componenţa celorlalte grupe ale diviziei a treia este următoarea:

Grupa A: Elveţia, Marea Britanie şi Danemarca;

Grupa B: Polonia, Israel, Bulgaria şi Luxemburg;

Grupa C: Belarus, Austria, Croaţia şi Grecia.

Echipele care se vor clasa pe primul loc în fiecare grupă vor juca între ele, urmând ca cele două învingătoare să se califice în play-off-ul din perioada 16-17 aprilie, pentru Grupa a II-a Mondială.

De asemenea, reprezentativele care se vor clasa pe ultimul loc în fiecare dintre cele patru grupe, vor juca între ele, iar învinsele vor evolua în barajul pentru retrogradare în Grupa a II-a Europa/Africa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici