Sorin Matei a fost reales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Atletism - 2

Fostul atlet Sorin Matei a fost reales, joi, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Atletism, pentru un mandat de patru ani, în cadrul Adunării ordinare de alegeri a acestui for.

71 afișări

Sorin Matei a primit 158 de voturi, în timp ce contracandidatul său, fosta atletă Doina Melinte, a fost votată doar de 28 de reprezentanţi ai cluburilor din ţară. În total, au existat 188 de voturi, două fiind anulate.

"Este un nou mandat, care de această dată va fi mult mai lung. Numărul de voturi pe care l-am primit mă obligă mai mult decât în mod normal. Ţinând cont de situaţia actuală, de criză economică, va fi foarte greu, dar vom încerca să susţinem toate proiectele pe care le avem. Cel mai important lucru pe care mi-l reproşez este că nu am reuşit să obţin o salarizare mai bună pentru colegii mei. Sper să repar acest lucru, iar noi să fim cât de cât mulţumiţi şi motivaţi de banii pe care îi primim", a declarat preşedintele FR Atletism.

Referitor la viitoarele sale proiecte, Sorin Matei a spus: "În primul rând avem ca proiect să atragem cât mai multe persoane spre atletism, să susţinem acest sport atât la nivel de juniori, cât şi la nivel de performanţă. Apoi avem acel proiect cu complexul de atletism de lângă federaţie, colaborarea cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi atragerea unor noi parteneri, care să ne susţină financiar. Pot să spun că sunt mulţumit de actuala structură a Biroului Federal şi, împreună cu noii colegi, vom avea câteva şedinţe şi va trebui să înţelegem că avem nevoie de o strategie agresivă, pentru a susţine acest sport şi pentru a-i face pe cei competenţi să ne ajute şi să înţeleagă cât de important este atletismul".

Fosta sportivă Doina Melinte a declarat că nu este supărată că a pierdut alegerile. "Aceasta a fost opţiunea alegătorilor şi nu sunt deloc supărată că am pierdut aceste alegeri. Îi doresc mult succes şi sper să ducă la bun sfârşit proiectele pe care le are. Voi rămâne alături de atletism şi voi încerca să-l susţin aşa cum pot pentru că nu pot să stau departe de acest sport", a mai spus Doina Melinte.

Sorin Matei a fost ales, pentru un prim mandat la conducerea Federaţiei Române de Atletism, pe 26 aprilie 2007, când l-a avut drept contracandidat pe George Boroi, comandantul Clubului Sportiv Steaua.

Sorin Matei deţine ambele recorduri naţionale la săritura în înălţime, atât în aer liber, cât şi pe teren acoperit. Pe teren acoperit, Matei a reuşit o performanţă de 2,38 metri, în februarie 1995, la o competiţie în Wuppertal (Germania), iar în aer liber, actualul preşedinte al FR Atletism deţine recordul de 2,40 metri, încă din iunie 1990, pe care l-a stabilit în cadrul unui concurs la Bratislava.

Înainte de a fi ales preşedinte al FR Atletism, Sorin Matei a deţinut timp de patru ani funcţia de director al CSM Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici