Spania, a treia oară consecutiv într-o finală

Reprezentativa Spaniei, calificată în finala Euro-2012, se află în ultimul act al unei mari competiţii fotbalistice pentru a treia oară consecutiv, după Campionatul European din 2008 şi Cupa Mondială din 2010.

269 afișări
Imaginea articolului Spania, a treia oară consecutiv într-o finală

Spania, a treia oară consecutiv într-o finală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La Roja a egalat Republica Federală Germană, singura naţiune care a jucat trei finale consecutive, într-un interval de patru ani, între 1972 şi 1976.

Portugalia eşuează pentru a treia oară în semifinale la un Campionat European, după 1984 şi 2000.

Spania ar putea întâlni în finală pe Germania, într-o reeditare a ultimului act din 2008, sau Italia, adversara din faza grupelor, când scorul a fost 0-0.

Selecţionata Spaniei, deţinătoarea trofeului, s-a calificat în finala Campionatului European de fotbal, în urma victoriei, scor 4-2, la loviturile de departajare, de miercuri, de la Doneţk, în faţa Portugaliei, în semifinalele competiţiei. La loviturile de departajare pentru Portugalia au marcat Pepe şi Nani şi au ratat Moutinho şi Alves. Pentru Spania au înscris Iniesta, Pique, Ramos şi Fabregas şi a ratat Xabi Alonso.

Vedeta portughezilor, Cristiano Ronaldo, a fost desemnat al cincilea executant, însă el nu a mai executat, după ratările lui Moutinho şi Alves.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici