Spania câştigă ediţia inaugurală a Ligii Naţiunilor la fotbal feminin cu o victorie în faţa Franţei

  • Spania a câştigat prima ediţie a Ligii Naţiunilor la fotbal feminin după ce a învins Franţa cu 2-0 în finală.
  • Golurile marcate de Aitana Bonmati şi Mariona Caldentey au asigurat victoria pentru echipa lui Montse Tome.
71 afișări
Imaginea articolului Spania câştigă ediţia inaugurală a Ligii Naţiunilor la fotbal feminin cu o victorie în faţa Franţei

Sursa foto: UEFA Women's Nations League

Spania a preluat conducerea în prima repriză prin Bonmati, deţinătoarea Balonului de Aur. Jucătoarea de 26 de ani a găsit plasa din apropiere după o centrare excelentă a Olgăi Carmona.

La scurt timp după reluare, avantajul a fost mărit dintr-o poziţie similară, când o recuperare a lui Batlle a găsit-o pe Caldentey. Lăsată liberă în careul francez, atacantul Barcelonei a găsit cu colţul de jos al porţii, evitând pronjonul portarului Pauline Peyraud-Magnin.

Pe Estadio La Cartuja a fost anunţată o asistenţă record de 32.657 de spectatori - cea mai mare asistenţă care a urmărit vreodată un meci al echipei naţionale feminine a Spaniei pe teren propriu.

Victoria Spaniei în Liga Naţiunilor se adaugă câştigării Cupei Mondiale de anul trecut, când a învins Anglia cu 1-0 în finală.

Spania şi-a asigurat locul la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 cu o victorie cu 3-0 în faţa Olandei în semifinale, după golurile marcate de Jenni Hermoso, Bonmati şi Batlle.

Ultimul loc în finală va fi decis în meciul de baraj pentru locul al treilea dintre Olanda şi Germania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici