Spaniolul David Silva îşi anunţă retragerea din fotbal

David Silva, legenda lui Manchester City, şi-a anunţat retragerea din fotbalul profesionist în ceea ce el a numit o "zi tristă". Jucătorul de 37 de ani a suferit o accidentare a ligamentului încrucişat anterior la începutul acestei luni. El a câştigat 11 trofee importante în 10 ani, cu Man City.

253 afișări
Imaginea articolului Spaniolul David Silva îşi anunţă retragerea din fotbal

Spaniolul David Silva îşi anunţă retragerea din fotbal

Silva a jucat 436 de meciuri în 10 ani, în timpul unei cariere strălucitoare la City, care a coincis cu ascensiunea clubului din relativa obscuritate într-o superputere europeană. De la plecarea de pe Etihad Stadium în 2020, spaniolul a revenit în ţara sa natală, la Real Sociedad.

Veteranul mijlocaş a fost o parte esenţială a unei echipe în creştere la Real, terminând pe locul patru în La Liga în 2022/23 şi revenind în faza grupelor Ligii Campionilor pentru prima dată în ultimul deceniu.

Dar Silva a suferit o accidentare la un antrenament din pre-sezon la începutul acestei luni şi, la vârsta de 37 ani, a decis să se retragă, în loc să continue să joace după reabilitare.

"Este timpul să-mi iau rămas bun de la sportul căruia i-am dedicat întreaga viaţă", a spus el într-un videoclip pe reţelele de socializare.

Produs al şcolii de fotbaş al Valenciei, Silva şi-a făcut iniţial un nume în timpul împrumuturilor la Eibar şi Celta Vigo, înainte de a deveni un jucător important al primei echipe şi de a se impune ca unul dintre cei mai buni mijlocaşi de creaţie din Europa.

La 22 de ani, a câştigat Euro 2008 cu Spania şi apoi titlul la Cupa Mondială în 2010, la 24 de ani. Înainte de acest din urmă turneu, Manchester City a convenit un transfer cu Valencia, iar el a ajutat clubul englez să pună capăt unei secete de 34 de ani de trofee, cu o Cupă FA în primul său sezon.

Un an mai târziu, a pus capăt unei aşteptări de 44 de ani a cetăţenilor pentru un titlu în Premier League, în cele mai dramatice circumstanţe, urmate de alte trofee de campion în 2014, 2018 şi 2019, plus o altă Cupa FA şi cinci Cupe ale Ligii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici