Spectatori în tribune la primul meci a lui Ronnie O'Sullivan la Campionatul Mondial de Snooker 2021

  • Ronnie O'Sullivan a început cu o victorie ediţia 2021 a Campionatului Mondial de Snooker de la Sheffield.
  • El l-a învins sâmbătă, în meciul inaugural, pe Mark Joyce, cu 10-4, Teatrul Crucible, gazda competiţiei, având câte 200 de fani la fiecare din cele 3 sesiuni din prima zi a competiţiei.
473 afișări
Imaginea articolului Spectatori în tribune la primul meci a lui Ronnie O'Sullivan la Campionatul Mondial de Snooker 2021

Sursa foto: profimedia

Un total de 632 de bilete au fost vândute pentru cele trei sesiuni de sâmbătă la Crucible ,ca parte a unei scheme pilot, pusă în practică de organizatori, după reducerea restricţiilor Covid-19 în Marea Britanie.

De şase ori campion mondial, O'Sullivan a condus cu 6-3 după o primă sesiune neconvingătoare.

După revenire însă a jucat în stil de mare campion şi a câştigat, fără prea mare efort, patru frame-uri consecutive, adjudecându-şi partida cu 10-6.

Peste 200 de fani au participat la fiecare din cele trei sesiuni de duminică şi organizatorii speră că o în jur de 980 de spectatori să poată asista la finala din 2 mai.

O'Sullivan a declarat pentru BBC Sport, făcând referire la felul în care îl motivează prezenţa spectatorilor: „A fost foarte plăcut să am spectatori alături, în sală. Fără ei cred că m-aş fi afundat şi mai adânc în fotoliu”

„Îmi place mereu să îi fac fericiţi, pentru că ei plătesc banii pentru a a petrece o seară plăcută, ” a mai spus campionul mondial în exerciţiu, care a făcut un prim pas în direcţia bună, pentru a-şi apăra titlul şi a egala recordul legendarului Stephen Hendry.

Englezul i-a egalat deja pe Ray Reardon şi Steve Davis, cu cel de a şaselea succes al său de la ediţia de anul trecut.

Prima sesiune a lui Ronnie nu a fost una pe deplin convingătoare, în ciuda break-urilor de 63, 58, 70 şi 69 de puncte, care l-au adus în avantaj, 6-3, la capătul primei sesiuni, în faţa debutantului Joyce, în vârstă de 37 de ani.

Dar O'Sullivan, numărul doi mondial, a reuşit trei break-uri de peste 100 de puncte (124, 137 şi 112) în sesiunea decisivă şi s-a impus la pas în faţa numărului mondial 46.

O'Sullivan va înfrunta în ruda a doua câştigătorul partidei dintre Ricky Walden şi Anthony McGill.

Toţi jucătorii şi arbitri au purtat banderole negre, în semn de respect faţă de regretatul Prinţ Philip, Duce de Edinburgh. La ora locală 15.00, jocurile au fost întrerupte pentru câteva momente de reculegere.

Fanii au participat din nou la o competiţie de snooker pentru prima dată după finala Campionatului Mondial din 16 august, 2020.

Locaţia de aproape 1.000 de locuri va putea ajunge să fie ocupată până la 33% la meciurile primei runde, urmând ca procentul să crească la 50%, pentru a doua rundă. Sferturile de finală şi semifinalele vor avea până la 75% din locuri ocupate, ţelul fiind ca finala să poată fi urmărită cu sala plină.

Fanii care vor să participe la meciuri trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului Covid, să semneze un formular de consimţământ, să prezinte o carte de identitate cu fotografie şi biletul electronic, precum şi să se conecteze la aplicaţia de urmărire şi monitorizare NHS Track and Trace.

Înainte de startul turneului, un mic grup de manifestanţi s-a adunat în faţa Teatrului Crucible pentru a protesta faţă de acceptarea fanilor în tribunele evenimentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici