Sportivi români medaliaţi, dar şi oficialităţi, la Ziua României la JO

Ambasada României la Beijing, alături de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român au organizat, vineri, Ziua României la Jocurile Olimpice, informează MAE precizând că printre participanţi s-au numărat sportivi români medaliaţi, dar şi oficialităţi chineze.

192 afișări
Imaginea articolului Sportivi români medaliaţi, dar şi oficialităţi, la Ziua României la JO

Sportivi români medaliaţi, dar şi oficialităţi, la Ziua României la JO (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat MAE remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX, la evenimentul care a avut loc în Casa României au participat reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Beijing, oficialităţi chineze, reprezentanţi ai lotului olimpic român, nume de marcă din sportul românesc de performanţă, presa naţională şi internaţională.

Ambasadorul României la Beijing, Viorel Isticioaia Budura şi preşedintele COSR Octavian Morariu i-au felicitat pe sportivii români pentru rezultatele obţinute, exprimându-şi totodată încrederea că succesul olimpic se va repeta şi pentru competiţiile următoare. Potrivit Ministerului de Externe, printre oficialităţile chineze prezente la eveniment s-au numărat Zha Peixin, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie România-China, Xu Feihong, director general în Ministerul de Externe chinez, Wang Qingli, director general al Comisiei de Stat pentru Minorităţi.

Au fost de asemenea prezenţi o parte dintre sportivii români medaliaţi, printre care Alina Dumitru, medalie de aur la judo, Mihai Covaliu, medalie de bronz la scrimă şi Ana Maria Brânză, medalie de argint la proba de spadă. De asemenea, la eveniment a fost prezent şi Preşedintele Asociaţiei Comitetelor Olimpice Europene, Patrick Hickey.

Cei prezenţi au asistat la un recital susţinut de Beti Barbera şi de trupa Four Season Band.

Potrivit MAE, fiecare stat participant la Olimpiadă şi-a ales câte o zi naţională la Jocurile Olimpice. Pentru România, ziua aleasă a fost 15 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici