Sportivii români au obţinut două medalii la Campionatele Europene de scrimă U 23

Scrimerii români au obţinut două medalii în cea de a treia zi de întreceri la Campionatele Europene U23 de la Minsk (Belarus). Amalia Tătăran a cucerit medalia de argint la spadă, în timp ce Iulian Teodosiu şi-a trecut în cont medalia de bronz la sabie. Ambii sportivi sunt legitimaţi la CS Dinamo.

150 afișări
Imaginea articolului Sportivii români au obţinut două medalii la Campionatele Europene de scrimă U 23

Sportivii români au obţinut două medalii la Campionatele Europene de scrimă U 23 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Amalia Tătăran a avut o evoluţie entuziasmantă. Patru victorii până la semifinala cu Vanessa Riedmueller (Germania). Decisă, Amalia a început meciul cu 6-0 şi chiar dacă nemţoaica a strâns scorul pe final s-a impus cu 15-12. În finală, spadasina dinamovistă a cedat în faţa polonezei Martyna Swatowska, care a făcut un meci defensiv eficient. ”Le mulţumesc persoanelor care au fost alături de mine atât la bine, cât si greu… Şi celor cărora m-au susţinut şi ajutat să cuceresc această medalie”, a scris Amalia pe pagina sa de facebook. Traseul ei la europene:

Tabloul de 64: Vikte Azukaite (Lituania) 15-13

Tabloul de 32: Nelli Ladanyi (Ungaria) 15-13

Tabloul de 16: Violetta Khrapina (Rusia) 15-4

Tabloul de 8: Kamila Pytka (Polonia) 15-10

Semifinale: Vanessa Riedmueller (Germania) 15-12

Finala: Martyna Swatowska (Polonia) 11-15

Iulian Teodosiu a pierdut dramatic calificarea în finala probei de sabie. Dinamovistul a condus cu 14-11 în semifinala cu italianul D'Armiento, pe care a dominat-o clar până în acel moment. A urmat o tuşă decisă la proba video în favoarea italianului (14-12), după care s-a făcut egal, 14-14. După trei minute de pauză, timp în care românul a fost nevoit să-şi schimbe vesta, tuşa finală nu s-a mai dat. Teodosiu a plecat înainte de semnalul arbitrului şi după câteva parlamentări a primit cartonaş roşu! Teodosiu a rămas astfel cu medalia de bronz.

România a mai avut trei reprezentanţi în concurs la sabie, toţi de la CS Dinamo, care s-au clasat astfel: Mădălin Bucur – locul 8, Cristian Biţucă – locul 10 şi Sorin Eftimie – locul 32.

Rezultatele românilor

TABLOUL DE 64

Iulian Teodosiu – liber

Cristian Biţucă – liber

Mădălin Bucur – George Georgiev (Bulgaria) 15-14

TABLOUL DE 32

Iulian Teodosiu – Mikolaj Grzegorek (Polonia) 15-4

Cristian Biţucă – Ahmed Ibrahim Acar (Turcia) 15-8

Mădălin Bucur – Leonardo Affede (Italia) 15-9

TABLOUL DE 16

Iulian Teodosiu – Francesco Bonsanto (Italia) 15-9

Mădălin Bucur – Artem Buchkovskiy (Rusia) 15-14

Cristian Biţucă – Enver Yildirim (Turcia) 3-15

TABLOUL DE 8

Iulian Teodosiu – Federico Riccardi (Italia) 15-8

Mădălin Bucur – Enver Yildirim (Turcia) 10-15

SEMIFINALE

Iulian Teodosiu – Francesco D’Armiento (Italia) 14-15

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici