Sportivii şi Nike s-au unit după uciderea lui George Floyd. Cori Gauff: "Sunt eu următoarea?"

  • Afro-americanul George Floyd a fost ucis de un poliţist în oraşul Minneapolis
  • Cori Gauff şi Serena Williams au reacţionat pe site-urile de socializare după moartea bărbatului de culoare
  • Compania Nike a postat un clip video în care ne îndeamnă să spunem nu rasismului
819 afișări
Imaginea articolului Sportivii şi Nike s-au unit după uciderea lui George Floyd. Cori Gauff: "Sunt eu următoarea?"

Sportivii şi Nike s-au unit după uciderea lui George Floyd. Cori Gauff: "Sunt eu următoarea?"

Uciderea afro-americanului George Floyd a provocat un val de reacţii în America. Oamenii au protestat violent în mai multe oraşe, iar sportivii s-au unit prin mesaje emoţionante pe site-urile de socializare. 

Cori Gauff, jucătoarea de tenis de 16 ani, a realizat un clip video pe care l-a postat pe contul ei de Twitter, în care se întreabă dacă va fi ea următoarea. "Din acest motiv îmi folosesc vocea pentru a lupta împotriva rasismului. Sunt eu următoarea? Eu îmi folosesc vocea? Tu o foloseşti pe a ta?", a scris tenismena în clipul video. 

De asemenea şi Serena Williams s-a alăturat tragediei. A postat un mesaj pe Instagram, alături de un clip video, în care un copil afro-american plânge din cauza rasismului: "Nu-mi găsesc cuvintele să spun cât de tristă sunt, dar au reuşit ei pentru mine". 

Şi compania Nike s-a unit în lupta contra rasismului. A realizat un clip video care are ca sfat: "For once, don't do it!".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici