Sportune: Reţeta lui Orsoni pentru Mutu, un salariu "acceptabil" şi un club pe o insulă primitoare

Preşedintele grupării Ajaccio, Alain Orsoni, mizează în atragerea atacantului Adrian Mutu către echipa franceză pe un salariu probabil "acceptabil" şi pe faptul că îi oferă românului încrederea unui club de pe "o insulă primitoare".

401 afișări
Imaginea articolului Sportune: Reţeta lui Orsoni pentru Mutu, un salariu "acceptabil" şi un club pe o insulă primitoare

Adrian Mutu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Orsoni a spus că Mutu ar urma să aibă la Ajaccio, dacă va ajunge acolo, un salariu "departe de jumătatea sumei pe care o primeşte în Italia".

Sportune.fr scrie că având în vedere faptul că românul este plătit la Cesena cu 150.000 de euro pe lună, salariul lunar al lui Mutu la Ajaccio ar fi mai mic de 75.000 de euro. "Dincolo de chestiunea salariului, Ajaccio are alte argumente pentru a-l convinge pe Mutu", menţionează sursa citată, adăugând că românul are un trecut de "pe jumătate înger, pe jumătate demon".

"În primul rând, Mutu este un veritabil bad boy al fotbalului. El a fost suspendat şapte luni, în 2004, pentru consum de cocaină. Ceea ce nu dă unui club dorinţa arzătoare de a-l cumpăra. Însă pentru Orsoni acest lucru nu contează: «A făcut una sau două prostii şi a plătit pentru ele. Dar chiar şi atunci când un jucător are o reputaţie bună nu mai ai garanţia că va fi totul bine». În al doilea rând, Mutu şi-ar termina cariera într-un loc vizitat de oameni din întreaga lume. Un salariu probabil «acceptabil» pentru Mutu şi încrederea unui nou club, situat pe o insulă foarte primitoare, iată reţeta folosită de Orsoni", mai notează site-ul francez.

Alain Orsoni declarase, miercuri, că a ajuns la un acord pentru transferul atacantului Adrian Mutu (Cesena), precizând că îl aşteaptă pe jucătorul român în Corsica pentru a semna un contract pe doi ani.

Sâmbătă, Orsoni a spus că Mutu încă îşi negociază plecarea de la Cesena.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici