Stadioanele Steaua şi Arcul de Triumf din Bucureşti, baze de antrenament pentru echipele care vin la UEFA EURO 2020

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat vineri că noile stadioane Steaua şi Arcul de Triumf au fost închiriate ca baze de antrenament pentru echipele care vor juca la Bucureşti în Grupa C a turneului final UEFA EURO 2020, în urma declarării acestora ca fiind funcţionale.

261 afișări
Imaginea articolului Stadioanele Steaua şi Arcul de Triumf din Bucureşti, baze de antrenament pentru echipele care vin la UEFA EURO 2020

Astfel, echipa naţională a Austriei va folosi ca teren de antrenament stadionul Arcul de Triumf. Echipa Austriei nu îşi va stabili baza de cantonament la Bucureşti (rămânând, probabil, acasă între meciurile din grupă), astfel încât a optat doar pentru stadion şi hotel de tranzit.

Stadionul Arcul de Triumf a fost inclus de către UEFA în circuitul stadioanelor pentru echipele aflate în tranzit în Bucureşti, care nu au un cantonament localizat aici.

Echipele din optimi care vor juca la Bucureşti vor folosi, de asemenea, stadionul Arcul de Triumf pentru antrenamentele dinaintea meciului din 28 iunie 2021.

Ucraina a ales încă de anul trecut să-şi stabilească baza de cantonament la Bucureşti, la stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari, costurile urmând a fi suportate de echipa Ucrainei.

Macedonia de Nord, calificată în urma play-off-ului din Nations League, a optat pentru cantonament la Bucureşti, cu antrenamente pe Stadionul Steaua.

Baza din Ghencea a fost introdusă de UEFA Events SA pe lista facilităţilor pentru EURO 2020 în urma unui acord semnat cu Ministerul Apărării Naţionale, în 29 decembrie 2020.

Terenurile de antrenament Steaua, Arcul de Triumf, Giuleşti şi Dinamo au fost puse la dispoziţia UEFA cu titlu gratuit, prin garanţiile prezentate de Guvernul României la momentul candidaturii.

Guvernul s-a angajat şi la modernizarea acestor baze, reuşind deocamdată să finalizeze proiectele Steaua şi Arcul de Triumf.

Conform acordului, UEFA poate plăti proprietarilor bazelor un bonus de satisfacţie la finalul competiţiei, dacă echipele au fost mulţumite de condiţiile de antrenament asigurate, mai informează comunicatul FRF.

Programul meciurilor găzduite de Arena Naţională:

Grupa C

  • Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00

Austria – Macedonia de Nord

  • Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00

Ucraina – Macedonia de Nord

  • Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00

Ucraina – Austria

Optime de finală

  • Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00

1F – 3A/B/C.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici