Stadionul pe care s-a jucat finala CM-2010 a rămas fără lumină din cauza unui hoţ de cablu electric

Stadionul din Soweto, pe care s-a disputat finala Cupei Mondiale din 2010, nu va putea găzdui, sâmbătă, un meci din campionatul sud-african, deoarece a rămas fără lumină din cauza unui hoţ de cablu electric.

47 afișări
Imaginea articolului Stadionul pe care s-a jucat finala CM-2010 a rămas fără lumină din cauza unui hoţ de cablu electric

Stadionul pe care s-a jucat finala CM-2010 a rămas fără lumină din cauza unui hoţ de cablu electric (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform unui comunicat al organizatorilor, partida dintre Kaizer Chiefs şi Moroka Swallows a fost amânată după ce hoţul de cablu a declanşat un scurtcircuit la punctul de alimentare a stadionului.

Arena pe care Spania a câştigat titlul mondial, în 2010, după ce a câştigat finala cu Olanda (1-0), este cea mai mare din Africa de Sud, având o capacitate de 94.000 de locuri. Stadionul este folosit de gruparea Kaizer Chefs, cea mai populară din ţară.

Furturile de cablu electric şi consecinţele acestora asupra telecomunicaţiilor şi traficului feroviar duc în fiecare an la pierderi pentru economie de aproximativ un miliard de dolari (730 de milioane de euro), conform estimărilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici