Ştafetă de aur pentru România la Mondialele de înot juniori de la Lima

Campionatele Mondiale de Juniori au debutat marţi, la Lima (Peru), cu trei rezultate excelente pentru România, care şi-a trecut în palmares două medalii: aurul adus de ştafeta masculină de 4x100m liber şi argint obţinut de Vlad Stancu la 400m liber.

2937 afișări
Imaginea articolului Ştafetă de aur pentru România la Mondialele de înot juniori de la Lima

După titlul european câştigat în iulie, la Otopeni, ştafeta de 4x100m liber a obţinut şi aurul mondial! David Popovici (17 ani), Alexandru Constantinescu (16), Ştefan Cozma (17) şi Patrick Dinu (17) s-au impus în final în 3:18.84, cu un avans de aproape o secundă şi jumătate faţă de urmăritori, într-o cursă pe care au dominat-o de la start şi până la finiş.

David Popovici, campionul mondial şi european şi deţinătorul recordului mondial la 100m (46.86), a impresionat.. Nu s-a menajat pe primul schimb şi a înotat primii 100m în 47,07, oferind un avans de 2.68 secunde colegilor.

Unul care s-a diminuat înainte de ultimul schimb la 0.81. Patrick Dinu nu a cedat însă presiunii şi a adus prima medalie de aur pentru România la Mondialele de juniori din Peru. Podiumul a fost completat de Franţa şi Lituania.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici