Starul NBA LeBron James a devenit miliardar

  • Revista Forbes a anunţat joi că a estimat valoarea netă a lui LeBron James, starul din NBA al lui Los Angeles Lakers la un miliard de dolari.
  • El este primul jucător activ din NBA care atinge acest statut.
1196 afișări
Imaginea articolului Starul NBA LeBron James a devenit miliardar

Michael Jordan, a cărui avere netă a fost estimată de Forbes la 1,7 miliarde de dolari, nu a atins statutul de miliardar decât după 11 ani de la retragere.

Forbes a estimat că James a câştigat 121,2 milioane de dolari anul trecut.

A deveni miliardar este o performanţă despre care James a vorbit într-un interviu acordat în 2014 pentru GQ, scrie Reuters.

„Dacă se va întâmpla. Este cea mai mare piatră de hotar a mea", a spus James la acea vreme. „În mod evident. Vreau să îmi maximizez afacerea. Şi dacă se întâmplă să o obţin, dacă se întâmplă să fiu un atlet de un miliard de dolari, ho. Hip hip hip hooray! Doamne, voi fi entuziasmat".

În ciuda faptului că a câştigat aproape 400 de milioane de dolari din salariu în timpul carierei sale în NBA la Lakers, Cleveland Cavaliers şi Miami Heat, câştigurile lui James în afara terenului eclipsează cu mult această sumă. Forbes a estimat că James, în vârstă de 37 de ani, a adus peste 900 de milioane de dolari din investiţii în afaceri şi sponsorizări.

Investiţiile şi afacerile sale includ Spring Hill Company, un grup umbrelă care include companiile sale Uninterrupted şi SpringHill Entertainment; Fenway Sports Group; un portofoliu imobiliar de 80 de milioane de dolari; şi Blaze Pizza.

Crescut de o mamă singură, în Akron, Ohio, el a investit bani importanţi în oraşul său natal, deschizând o şcoală şi planificând locuinţe şi un centru comunitar pentru a ajuta familiile şi copiii.

Pe teren, James a câştigat patru titluir NBA, a fost numit MVP al ligii de patru ori şi a fost selectat în 18 echipe All-Star. De asemenea, a câştigat două medalii olimpice de aur.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nba,
lebron james,
forbes

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici