Statistică neagră în Dakar Rally: 76 de persoane au pierit în timpul competiţiei, începând de la prima ediţie, din 1979. Ultimul deces a fost joi

  • Dakar Rally, considerată cea mai dură competiţie auto din lume, a revendicat şi în acest an o viaţă.
  • Motociclistul francez Pierre Cherpin (52 ani), decedat joi seara, este a 76-a victimă a competiţiei de-a lungul timpului.
816 afișări
Imaginea articolului Statistică neagră în Dakar Rally: 76 de persoane au pierit în timpul competiţiei, începând de la prima ediţie, din 1979. Ultimul deces a fost joi

Statistică neagră în Dakar Rally: 76 de persoane au pierit în timpul competiţiei, începând cu anul 1979. Ultimul deces a fost joi

De la prima ediţie, din 1979, şi până azi, Dakar Rally, sub diferitele sale forme şi denumiri, a revendicat viaţa a 76 de persoane, dintre care 30 de sportivi şi 45 de civili.

Dintre cei 30 de participanţi în raliu, 23 au fost motociclişti, 6 automobilişti şi un pilot de camion. Ceilalţi doi au fost ucişi în timpul unor conflicte ale rebelilor locali. Franţa e naţiunea care a pierdut 16 sportivi în Dakar, cea mai dramatică fiind cea a lui Charles Cabannes, concurent la clasa camioane, care a fost împuşcat în cap în timpul unei confruntări în Mali, între armata locală şi rebelii Touaregi.

Dintre cei 45 de civili, 4 au fost copii, 23 spectatori şi 14 jurnalişti.

Cea mai cunoscută personalitate a cărei viaţă a fost revendicată de Dakar e chiar fondatorul Thierry Sabine, francezul fiind victima prăbuşirii unui elicopter, alături de alţi patru conaţionali, în 14 ianuarie, 1986.

Cea mai tânără victimă a fost o fetiţă senegaleză de 5 ani, care a scăpat de sub controlul părinţilor şi a sărit în faţa unui camion de asistenţă tehnică, decedând pe loc.

Un alt moment nefericit a avut loc în Mauritania în 1998, când francezii Francis Bouney şi Guy Aliphat au lovit cu maşina pe care o pilotau un microbuz, în urma impactului decedând 5 localnici.

Ultima victimă, francezul Pierre Cherpin s-a stins din viaţă joi seara, în timpul transferului său cu avionul medical de la Jeddah în Franţa.

Pierre Cherpin a murit din cauza rănilor cauzate de căderea sa din timpul etapei a 7-a de la Ha'il la Sakaka, pe 10 ianuarie, a anunţat site-ul oficial al competiţiei, dakar.com. Operat urgent în secţia de neurochirurgie a spitalului din Sakaka,
francezul fusese ţinut în comă indusă, starea sa rămânând stabilă în ultimele zile. A fost apoi transportat cu avionul de la Sakaka la spitalul din Jeddah, de unde urma să fie transferat la spitalul din Lille.

Pierre Cherpin participa a luat startul în 2021 pentru a patra oară, la categoria concurenşilor fără asistenţă tehnică. La finele etapei a 6-a, ocupa poziţia 77 în clasamentul general.

Antreprenor în vârstă de 52 de ani şi pasionat de navigaţie, Cherpin s-a înscris doar pentru aventură, fără să-şi facă griji cu privire la podium: „Sunt amator, nu vreau să câştig, ci să descopăr peisaje pe care nu aş fi avut niciodată ocazia de a le vedea altfel”, a spus acesta înainte de start.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici