Steaua a debutat cu un eşec în grupa H a Ligii Campionilor

Echipa Steaua Bucureşti a debutat cu un eşec în grupa H a Ligii Campionilor, fiind învinsă, miercuri, în deplasare, cu scorul de 2-1 (1-1), de formaţia Slavia Praga, aflată la prima participare în cea mai importantă competiţie intercluburi din Europa.

1 afișare
Imaginea articolului Steaua a debutat cu un eşec în grupa H a Ligii Campionilor

Steaua a debutat cu un eşec în grupa H a Ligii Campionilor

Golurile au fost marcate de Senkerik '13 şi Belaid '63, pentru Slavia, şi de Goian '33, pentru Steaua.

Slavia Praga a deschis scorul în minutul 13, prin Senkerik. O centrare lungă în careul Stelei l-a găsit liber pe Vlcek, scăpat din marcaj de Petre Marin, şutul acestuia a fost respins de portarul columbian Robinson Zapata, însă doar până la Senkerik, care a trimis mingea în plasă de la 7 metri, înscriind primul gol al Slaviei în Liga Campionilor.

Steaua a restabilit egalitatea în minutul 33, prin Dorin Goian, care a înscris cu capul, după un corner de pe dreapta executat la colţul lung de Bănel Nicoliţă. Pentru Goian, autor a două goluri în preliminarii, acesta a fost primul gol înscris în Liga Campionilor.

Gazdele au revenit din nou în avantaj în minutul 63, când Belaid a marcat cu un şut de la 9 metri, în dreapta lui Zapata, după o centrare de pe partea dreaptă a lui Drizdal.

Antrenorul Gheorhge Hagi i-a lăsat pe banca de rezerve pe atacantul Dorel Zaharia şi pe fundaşul polonez Pawel Golanski, aşa cum i-a cerut finanţatorul Gigi Becali, aceştia fiind înlocuiţi în primul 11 de Victoraş Iacob, respectiv Valentin Bădoi.

Iacob şi Bădoi au jucat primul meci ca titulari la Steaua în sezonul 2007/2008, acesta din urmă fiind debutant în Liga Campionilor, la fel ca portarul Robinson Zapata şi ca jucătorii de câmp Ionuţ Rada, Marius Croitoru şi Romeo Surdu.

Jucătorul Adrian Neaga nu a fost oprit de antrenorul stelist Gheorghe Hagi în lotul de 18 pentru meciul de la Praga. El a urmărit meciul de la masa presei, împreună cu fundaşul nigerian Ifeanyi Emeghara. Înainte de meci, finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a vorbit despre lipsa lui Neaga: "Aşa a decis Hagi, n-am ce să fac, dar o să fie bun pentru Arad".

Echipa Steaua a fost încurajată la Praga de 1.000 de suporteri, care au avut rezervate două sectoare la o peluză. Majoritatea fanilor stelişti au venit din ţară cu autocare. Alţii au ajuns la stadion cu mijloace de transport în comun. Unul dintre autobuze era plin cu suporteri stelişti, iar între ei erau şi câţiva fani ai gazdelor, însă nu a avut loc niciun incident. Steliştii au cântat pe tot parcursul drumului, iritându-l pe şoferul autobuzului. Suporterii cehi i-au cerut şoferului să meargă mai repede pentru că au de văzut un meci, iar acesta le-a răspuns că partida se poate vedea şi la televizor.

La meci au fost prezenţi scouteri de la mai multe cluburi europene, între care şi Juventus Torino.

La începutul partidei, galeria gazdelor a realizat o coregrafie cu plăcuţe în culorile clubului.

După începerea jocului, suporterii steliştii au aprins torţe şi au aruncat petarde pe pista din apropierea terenului. Ei au aprins din nou torţe după golul înscris de Goian. În ambele rânduri de la staţia de amplificare s-a făcut apel, în limba română, ca aceştia să înceteze. Pedeapsa pentru astfel de gesturi merge de la amendă până la suspendarea terenului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici