Steaua a fost amendată cu 100.000 de lei

Jandarmeria Capitalei a amendat Clubul de Fotbal Steaua Bucureşti cu 100.000 de lei în urma incidentelor care au avut loc vineri, la derbiul cu Dinamo şi a propus Federaţiei Române de Fotbal suspendarea stadionului din Ghencea, pentru nerespectarea obligaţiilor ce îi revin organizatorului.

10 afișări
Imaginea articolului Steaua a fost amendată cu 100.000 de lei

Steaua a fost amendată cu 100.000 de lei (Imagine: Radu Vioreanu/Mediafax Foto)

Jandarmeria Capitalei a anunţat, luni, că a sancţionat Clubul de Fotbal Steaua Bucureşti pentru concurs de contravenţii, conform Legii 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei în sport.

Astfel, Clubul Steaua a fost amendat cu 50.000 de lei pentru nerespectarea organizării şi desfăşurării activităţii de asigurare a ordinii şi siguranţei spectatorilor în arena sportivă, conform legii organizatorul de competiţii sau de jocuri sportive având obligaţia să interzică afişarea în interiorul arenei sportive a simbolurilor, sloganurilor ori textelor cu conţinut obscen, indiferent de suportul pe care acestea au fost inscripţionate.

De asemenea, clubul a fost sancţionat cu 50.000 de lei pentru încălcarea obligaţiilor care îi revin organizatorului cu privire la efectuarea accesului spectatorilor în arena sportivă, prin care se interzice accesul persoanelor aflate în stare vădită de ebrietate sau al celor care au asupra lor băuturi alcoolice, arme şi muniţii de orice fel, făclii, torţe, artificii, petarde, materiale explozive, incendiare sau fumigene, substanţe toxice, halucinogene, iritant lacrimogene ori paralizante, recipiente, corpuri contondente.

"Luând în calcul toate aceste aspecte, precum şi consecinţele ce pot decurge pe viitor, Jandarmeria Capitalei a făcut o propunere către Federaţia Română de Fotbal de suspendare a stadionului din Ghencea", menţionează Jandarmeria Capitalei.

În zilele următoare, Jandarmeria Bucureşti va identifica şi sancţiona, pe baza imaginilor video puse la dispoziţie de către clubul organizator, suporterii care au aruncat cu petarde şi fumigene.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici