Steaua a învins Dinamo, scor 3-2, şi păstrează şanse la titlul de campioană

Echipa Steaua a învins, joi seară, pe Arena Naţională, cu scorul de 3-2 (1-1), formaţia Dinamo, în derbiul Ligii I, disputat în etapa a XXXIII-a, penultima, şi păstrează şanse la câştigarea titlului de campioană a României.

3218 afișări
Imaginea articolului Steaua a învins Dinamo, scor 3-2, şi păstrează şanse la titlul de campioană

Steaua a învins Dinamo, scor 3-2, şi păstrează şanse la titlul de campioană (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

Pentru Steaua au marcat Rusescu '43 şi Iliev '48, '64, iar pentru Dinamo au înscris Curtean '21 şi Ţucudean '86.

Alexandru Curtean a deschis scorul în minutul 21, cu un şut plasat de la 13 metri, lateral stânga, după o pasă de la Alexe.

Steaua a egalat în urma unei lovituri de la 11 metri transformată de Raul Rusescu şi acordată după un fault al lui Dragoş Grigore asupra lui Leandro Tatu.

Valentin Iliev a majorat diferenţa după ce a marcat cu capul din plonjon, în urma unui corner de pe partea dreaptă.

Iliev areuşit "dubla" marcând din nou cu capul, de la circa şase metri, tot după un corner de pe dreapta.

George Ţucudean a recuperat o minge la centrul terenului, a driblat doi jucători ai Stelei şi a şutat de la 16 metri la colţul scurt, reducând din diferenţă.

Steaua: Tătăruşanu - Martinovici, Iliev, Geraldo, Latovlevici - Chipciu, Chiricheş (Bicfalvi '73), Bourceanu, Cr. Tănase - Tatu (Răduţ '71), Rusescu (M.Costea '65). Antrenor: Mihai Stoichiţă.

Dinamo: Naumovski - Luchin, D. Grigore, Scarlatache, Pulhac (Muşat '77) - Rus, D. Kone, Matei (Strătilă '61), Curtean - Alexe (Ţucudean '59), Niculae. Antrenor: Dario Bonetti.

Cartonaşe galbene: Latovlevici '73 / Curtean '34, Ţucudean '90+3

Meciul a fost arbitrat de portughezul Olegario Benquerenca, ajutat de conaţionalii săi Joao Santos şi Venancio Tome. Rezervă a fost Joao Ferreira.

Observatori au fost Eduard Alexandru şi Patriţiu Abrudan.

Înaintea meciului, fanii stelişti au afişat un banner pe care scria: "Înainte de rivalitate şi orgolii..", iar apoi din cartoane roş-albe-vişinii şi albastre au scris: "Mori Mitică". Întreg stadionul a aplaudat, inclusiv fanii dinamovişti, iar apoi s-a scandat: "Mitică la puşcărie".

De asemenea, galeria Stelei a afişat un banner referitor la aducerea de arbitri străini: "Probleme interne, ajutoare externe".

La meci au fost prezenţi foştii stelişti Dan Petrescu, Gabi Balint, Mirel Rădoi, Adrian Ilie dar şi selecţionerul Victor Piţurcă precum şi fostul selecţioner Gheorghe Hagi.

La meci au asistat aproximativ 47.698 de spectatori, din care aproximativ 4.000 de dinamovişti.

Acoperişul de la Arena Naţională a fost tras în urmă cu două zile pentru protejarea suprafeţei de joc. Acesta este al doilea meci care se joacă cu acoperişul închis, primul fiind Steaua - Rapid, scor 0-0, disputat la 24 octombrie. În Bucureşti plouă de joi după-amiază, iar în interiorul stadionului, apa a căzut în zonele de la marginea acoperişului, de la tribuna a doua, între sectoarele 328 şi 330 şi la peluza nord între sectoarele 338 şi 348.

VEZI AICI DESFĂŞURAREA LIVE-TEXT A MECIULUI:

Min. 90+3 - Meciul se încheie! Steaua învinge Dinamo cu 3-2 şi păstrează încă şanse la câştigarea campionatului.

Min. 86 - 3-2! Ţucudean marchează cu un şut la colţul scurt.

Min. 72 - Mare ocazie a Stelei! Tănase a scăpat singur cu Naumovski, dar şutul său a trecut pe lângă poartă.

Min. 70 - Bară pentru Dinamo! Kone a şutat violent din voleu, de la marginea careului, dar bara l-a salvat pe Tătăruşanu.

Min. 64- 3-1 pentru Steaua! Iliev marchează din nou cu capul după un corner.

Min. 56 - Ocazie pentru Dinamo. Niculae şutează bine dintr-o lovitură liberă de la 26 de metri, dar Tătăruşanu respinge cu siguranţă.

Min. 48 - 2-1 pentru Steaua! Iliev marchează cu capul din plonjon, după un corner.

Min. 47 - Prima ocazie a reprizei secunde! Martinovici trimite cu capul din 7 metri, Naumovski respinge cu greutate în corner.

Min. 45 - A început a doua repriză!

Min. 45+1 - Prima repriză se încheie! Steaua şi Dinamo sunt la egalitate după un joc spectaculos în prima parte.

Min. 42 - 1-1! Rusescu transformă cu siguranţă penalty-ul şi restabileşte egalitatea.

Min. 42 - Penalty pentru Steaua! Tatu este faultat în careu, iar arbitrul portughez indică punctul cu var!

Min. 31 - Tatu este angajat în careu, reia cu capul de la 6 metri, dar mingea trece puţin pe lângă poarta lui Naumovski.

Min. 30 - Ocazie a Stelei! Latovlevici pătrunde în careul dinamovist, dar şutează pe lângă poartă de la 16 metri lateral stânga.

Min. 26 - Steliştii cer penalty! Tănase cade în careul dinamovist după o incursiune, însă arbitrul portughez lasă jocul să continue.

Min. 24 - Bourceanu şutează bine de la distanţă, dar portarul Naumovski respinge în lateral.

Min. 21 - GOL Dinamo! Curtean înscrie cu un şut de la 11 metri, după o pasă a lui Alexe.

Min. 12 - Dinamoviştii au cerut penalty la un presupus henţ al lui Chiricheş. Arbitrul portughez nu a dictat nimic.

Min. 8 - Tănase şutează spre poarta lui Naumovski, însă balonul trece mult pe lângă poartă

Min. 1 - A început partida!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici