Steaua a pierdut la Munchen, scor 0-3, iar Bayern s-a calificat în optimile LC (Galerie Foto)

Echipa Steaua Bucureşti a pierdut, scor 0-3 (0-0), meciul disputat, marţi, în deplasare, în etapa a V-a a grupei F a Ligii Campionilor, în compania formaţiei Bayern Munchen, care s-a calificat în optimile competiţiei, transmite trimisul MEDIAFAX.

128 afișări
Imaginea articolului Steaua a pierdut la Munchen, scor 0-3, iar Bayern s-a calificat în optimile LC (Galerie Foto)

Steaua a pierdut la Munchen, scor 0-3, iar Bayern s-a calificat în optimile LC (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Steaua mai are şanse de calificare în 16-imile Cupei UEFA, de pe locul trei, decisiv urmând să fie meciul de pe teren propriu cu ACF Fiorentina, din ultima etapă.

Bayern a deschis scorul prin Miroslav Klose în minutul 57, reluând din şase metri o minge trimisă cu capul de Ribery, după o centrare de pe dreapta a lui Oddo.

Gazdele au majorat diferenţa în minutul 61 prin Luca Toni, acesta trimiţând cu capul din 7 metri după o centrare de pe stânga a lui Ribery, deviată pe spate, cu capul, de Klose.

Bayern a dus scorul la 3-0 în minutul 71 prin Miroslav Klose, care a reuşit dubla. După o cursă pe stânga, Ribery i-a pasat în dreapta lui Klose, în interiorul careului, acesta executându-l pe Zapata din 12 metri.

Vezi aici galerie foto de la meciul Steaua - Bayern Munchen

Bayern Munchen: 1. Rensing - 23. Oddo, 3. Lucio (33. Breno '78), 5. Van Buyten, 21. Lahm - 31. Schweinsteiger, 17. Van Bommel, 15. Ze Roberto, 7. Ribery - 9. Toni (24. Borowski '82), 18. Klose. Antrenor: Jurgen Klinsmann

Steaua Bucureşti: 1. Zapata - 4. Golanski, 3. D. Goian, 24. Ghionea, 18. P. Marin - 6. M. Rădoi, 8. Ov. Petre (20. Lovin '66) - 16. Nicoliţă, 10. Dayro Moreno, 7. Szekely (9. Semedo '63) - 28. B. Stancu (30. Tiago Gomes '78). Antrenor: Dorinel Munteanu

Cartonaşe galbene: Ov. Petre '15, D. Goian '29, Golanski '84

La partida disputată pe Allianz Arena au asistat 65.000 de spectatori. În tribune au fost şi grupuri de suporteri români.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Olanda, formată din Eric Braamhaar (central), Arie Brink, Patrick Gerritsen (asistenţi), Bas Nijhuis (rezervă). Observatori au fost englezul George Courtney pentru joc şi elveţianul Francesco Bianchi pentru arbitri.

Petre Marin a jucat meciul 65 în cupele europene, în timp ce Sorin Ghionea şi Florin Lovin au ajuns la partida cu numărul 45.

Antrenorul stelist Dorinel Munteanu i-a lăsat în afara lotului pentru acest meci pe mijlocaşul Juan Carlos Toja, accidentat la antrenamentul oficial, şi Pantelis Kapetanos, care acuză probleme la aductori. Mijlocaşul Mihăiţă Pleşan, aflat în recuperare după o accidentare, a fost trecut pe lista de rezerve. George Ogăraru şi Ifeanyi Emeghara, şi ei accidentaţi, nu au făcut deplasarea la Munchen.

Klinsmann nu l-a putut folosi pe Demichelis, accidentat, înlocuindu-l cu Van Buyten, jucătorul care a marcat golul victoriei în meciul de la Bucureşti, scor 1-0 pentru Bayern, în etapa a doua a grupei F.

Steaua nu obţinuse nicio victorie în precedentele şase deplasări în Germania, singurele rezultate pozitive fiind două remize, cu echipa bavareză în 1972 şi cu Hertha Berlin în 2005. În 35 de meciuri disputate în faza grupelor Ligii Campionilor în şase campanii, Steaua a obţinut patru victorii şi 11 egaluri. Steaua mai are nevoie de două goluri pentru a atinge cota de 300 de reuşite în cupele europene.

Dorin Goian a primit al treilea cartonaş galben în faza grupelor şi este suspendat pentru meciul din ultima etapă cu ACF Fiorentina, programat la 10 decembrie, la Bucureşti.

Steaua a ajuns la 13 meciuri consecutive fără victorie în toate competiţiile, record negativ unic în istoria clubului. Echipa din Bulevardul Ghencea nu a mai câştigat din 21 septembrie, 4-0 cu Gaz Metan Mediaş în etapa a VIII-a a Ligii I.

La meci au asistat fostul preşedinte al FR Tenis, Ilie Năstase, şi fostul internaţional, selecţioner şi antrenor al Stelei, Gheorghe Hagi, nu însă şi finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, care nu a mai făcut deplasarea la Munchen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici