Steaua nu va juca niciun meci în Ghencea în sezonul viitor după refuzul CSA de a prelungi contractul

Formaţia Steaua nu va disputa niciun meci pe stadionul din Bulevardul Ghencea în sezonul 2015-2016 după refuzul Clubului Sportiv al Armatei de a prelungi contractul de închiriere, liderul Ligii I urmând să evolueze exclusiv pe Arena Naţională, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul FCSB.

536 afișări
Imaginea articolului Steaua nu va juca niciun meci în Ghencea în sezonul viitor după refuzul CSA de a prelungi contractul

Steaua nu va juca niciun meci în Ghencea în sezonul viitor după refuzul CSA de a prelungi contractul (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Ca urmare a refuzului CSA Steaua privind închirierea unui contract de închiriere a bazei sportive Steaua din Bulevardul Ghencea, conducerea grupării de fotbal a semnat un contract pe tot sezonul pentru Arena Naţională.

Conform surselor citate, FC Steaua a achitat şi taxele pentru omologarea Arenei Naţionale de către Liga Profesionistă de Fotbal.

Începând cu sezonul următor, formaţia condusă de Costel Gâlcă nu va mai efectua antrenamentele pe terenurile din cadrul bazei sportive din Bulevardul Ghencea. Oficialii stelişti au încheiat un contract pentru folosirea terenurilor de antrenament de la Centrul de Fotbal Mogoşoaia.

Clubul finanţat de Gigi Becali se află de mai mult timp în conflict cu CSA Steaua Bucureşti după ce gruparea Armatei a cerut în instanţă, în 2011, anularea mărcii înregistrate de echipa din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

De la decizia ICCJ, cele două părţi au avut mai multe întâlniri pentru a discuta despre condiţiile de utilizare a mărcii Steaua, fără a ajunge la un acord concret.

Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la sută din totalul veniturilor pentru a-i permite să folosească marca, însă reprezentanţii grupării patronate de Gigi Becali au refuzat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici