Steffi Graf şi Andre Agassi recompensaţi cu Premiul presei germane pe anul 2007

Fosta jucătoare germană de tenis, Steffi Graf, şi soţul ei, fostul tenisman american Andre Agasi, au primit Premiul presei germane pe anul 2007, pentru acţiunile lor umanitare prin care au ajutat sute de copii defavorizaţi din întreaga lume, informează cotidianul Bild.

23 afișări
Imaginea articolului Steffi Graf şi Andre Agassi recompensaţi cu Premiul presei germane pe anul 2007

Steffi Graf şi Andre Agassi recompensaţi cu Premiul presei germane pe anul 2007

Cei doi foşti jucători de tenis îşi vor primi premiul în 24 februarie, în cadrul unei ceremonii ce se va desfăşura la Baden-Baden.

Potrivit Bild, juriul şi-a argumentat alegerea prin faptul că, după încheierea carierei, cei doi foşti sportivi s-au implicat în acţiuni caritabile ajutând sute de copii defavorizaţi, din zone de conflict, fără a urmări să-şi facă publicitate prin aceste gesturi.

Fundaţia "Children-for-tomorow", creată de Steffi Graf, a ajutat până în prezent peste 6.000 de copii. În plus, aceeaşi fundaţie a finanţat, de curând, construirea la Eppendorf, în apropiere de Hamburg, a unui centru pentru copiii din zonele de conflict, care va funcţiona în cadrul clinicii universitare din oraş. Nici Andre Agassi nu a rămas indiferent, iniţiind în Nevada (Statele Unite) un proiect şcolar pentru sute de elevi din medii sociale defavorizate.

Premiul Presei germane a fost înfiinţat în 1992, el fiind acordat, până în prezent, printre alţii, lui Bill şi Hilary Clinton, regelui Juan Carlos al Spaniei, artistului formaţiei U2, Bono, lui Nelson Mandela şi fostului cancelar german Helmut Kohl.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici