Stewart: Mosley nu poate rămâne preşedintele FIA

Triplul campion mondial de Formula 1, scoţianul Jackie Stewart, a declarat, luni, într-un interviu pentru BBC, că preşedintele FIA, Max Mosley, aflat în centrul unui scandal sexual, a mers "dincolo de limita tolerabilului" şi este greu de crezut că ar mai putea rămâne în funcţie.

9 afișări
Imaginea articolului Stewart: Mosley nu poate rămâne preşedintele FIA

Stewart: Mosley nu poate rămâne preşedintele FIA (Imagine: Mediafax Foto)

"A mers dincolo de limita tolerabilului pentru ele (n.r. firmele care susţin F1). În aceste condiţii este greu de imaginat cum ar putea rămâne în funcţie", a declarat Stewart, aflat în relaţii "delicate" cu Mosley. Anul trecut, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) îl calificase pe fostul campion scoţian drept "idiot cu certificat".

O Adunare Generală extraordinară a FIA este convocată în data de 3 iunie, la Paris, pentru a se pronunţa în legătură cu o eventuală înlocuire a lui Max Mosley.

La sfârşitul lunii martie, tabloidul britanic News of the World a difuzat pe site-ul său extrase dintr-o casetă video în care preşedintele FIA apărea în scene sado-masochiste alături de cinci tinere, unele îmbrăcate în uniforme naziste sau în costume în dungi asemănătoare cu cele purtate de prizonieri în lagăre.

După acest incident, Max Mosley şi-a apărat dreptul la "o viaţă sexuală excentrică" şi a dezminţit virulent orice conotaţie nazistă a acestei escapade, aşa cum a acuzat presa britanică.

Scandalul a fost alimentat şi de originile familiale ale lui Mosley, fiul a doi admiratori britanici ai naziştilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici