Stoican: Sunt convins că vom avea şi şansă, că prea mult ghinion am avut

Antrenorul formaţiei Dinamo, Flavius Stoican, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că este convins că echipa sa va avea şansă în partida cu Steaua, din semifinalele Cupei României, după ce a avut ghinion în derbiul din campionat, când a fost egalată pe final.

38 afișări
Imaginea articolului Stoican: Sunt convins că vom avea şi şansă, că prea mult ghinion am avut

Flavius Stoican (Imagine: Mircea Roşca / Mediafax Foto)

"Ne aşteaptă o partidă destul de interesantă în Cupa României, foarte importantă pentru noi, pentru că vrem să mergem mai departe. Întâlnim un adversar bun, neînvins în această ediţie de campionat, dar nu o să le fie uşor cu noi. Sunt convins că vom face o partidă mare, sunt convins că vom avea atitudine, determinare şi sunt convins că vom avea şi un pic de şansă. Că prea mult ghinion am avut. În campionat am avut neşansa să nu plecăm cu trei puncte din Ghencea. Cred că până la urmă vom avea şi şansă, pentru că face parte din joc, şi atunci vom pleca bucuroşi după această primă manşă. Ne gândim la toate aspectele, suntem conştienţi că e o şansă imensă pentru noi să mergem în finală şi vom profita la maxim de ea. Ei au jucători care pot face diferenţa, dar le va fi foarte greu, am demonstrat şi în campionat că nu le-a fost atât de uşor cum credeau ei înainte. Aşa se va întâmpla şi joi", a declarat Stoican.

Tehnicianul dinamovist afirmă că echipa sa va juca ofensiv în această primă manşă a semifinalei cu Steaua: "Sunt convins că şi în partida din campionat erau concentraţi. Atunci noi am făcut o partidă bună. Nu a fost un accident. Ei sunt cotaţi cu prima şansă conform calculelor hârtiei, au jucători valoroşi, nu mai au nimic de arătat în plus faţă de ceea ce au arătat până acum, dar vor avea un meci foarte dificil cu noi, sunt convins de asta. Ambiţia este mare, vrem să câştigăm trofee. Dinamo va pune presiune, Dinamo îşi va crea situaţii de gol, sunt convins că va fi un meci frumos. Nu cred că jucătorii mai au nevoie de vreun stimulent la meciul ăsta. Stimulentul este că trebuie să ajungem în finala Cupei României. E cel mai mare stimulent. Până la urmă întâlnim un adversar care are şi bune şi rele".

Referitor la faptul că ambele partide se vor disputa pe Arena Naţională, Stoican a spus că echipa sa ar putea avantaj în retur dacă va aborda foarte bine tactic această primă manşă. "E un teren neutru, dar pot spune că e un avantaj pentru că noi vom trata foarte serios această partidă din punct de vedere tactic, iar a doua partidă, faptul că în tribune vor fi 40.000 de dinamovişti, va fi un atu pentru noi. Dar sunt convins că şi în această primă manşă dinamoviştii se vor face auziţi", a mai spus antrenorul dinamovist.

Pentru prima mansă a semifinalelor Cupei României, Stoican are probleme de lot, Matei şi Thicot fiind incerţi: "Am probleme de lot, Matei şi Thicot, doi jucători importanţi pentru mine, care sunt încă incerţi. Rămâne de văzut dacă ei se vor afla pe teren. Trebuie să fim atenţi la starea lor de sănătate, trebuie să fie apţi, sută la sută. Fiecare şi-ar dori să fie prezenţi pe teren la acest meci".

Flavius Stoican s-a declarat dezamăgit de faptul că echipa sa nu a putut câştiga partida cu Pandurii Târgu Jiu, de sâmbătă, pentru a putea ataca locul trei în clasamentul Ligii I: "Am fost dezamăgiţi şi trişti, dacă am fi câştigat meciul cu Pandurii de acasă consolidam locul patru şi voiam să atacăm locul trei. Obiectvul noastru este să urcăm pas cu pas, şi nu o spun doar din gură. Noi asta am făcut, am tăcut, am muncit şi am urcat. Dar meciul cu Pandurii a trecut, ne batem în continuare pentru locul patru".

Manşa tur a semifinalelor Cupei României Timişoreana, dintre Steaua şi Dinamo, va avea loc joi, de la ora 20.30, pe Arena Naţională. Returul este programat pe 17 aprilie, de la ora 20.30, tot pe Arena Naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici