Strigătul de ajutor al unei campioane a atletismului românesc. Are nevoie de sânge pentru o intervenţie chirurgicală în care medicii dau prognostic de 20% şanse de supravieţuire

Triplusaltista Adelina Gavrilă, de trei ori finalistă la Campionatul Mondial de atletism în sală, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial U20 din 1996, locul 5 în finala Europeanului din 2010, de trei ori participantă la Jocurile Olimpice şi de zece ori campioană naţională, trece prin momente critice, având în faţă de purtat o luptă cu viaţa. Sportiva în vârstă de 40 de ani, din Brăila, are o sarcină cu o complicaţie rară, iar după ce va naşte va intra de urgenţă într-o operaţie de cinci ore, cu şanse de supravieţuire de doar 20%. Colegele din atletism au demarat o campanie strigăt-de-ajutor, Adelina Gavrilă având nevoie de donaţii de sânge pentru ca medicii să o poată salva, săptămâna viitoare.

4931 afișări
Imaginea articolului Strigătul de ajutor al unei campioane a atletismului românesc. Are nevoie de sânge pentru o intervenţie chirurgicală în care medicii dau prognostic de 20% şanse de supravieţuire

Strigătul de ajutor al unei campioane a atletismului românesc. Are nevoie de sânge pentru o intervenţie chirurgicală în care medicii dau prognostic de 20% şanse de supravieţuire

Adelina Gavrilă deţine recordul naţional României la triplusalt, tineret sub 23 ani - cu o performanţă înregistrată pe data de 12 iunie 1999 de 14,71 m, dar şi recordul la tineret, în sală: 14,39 m (29 ianuarie 2000).

Deja mămica unui băieţel în vârstă de 4 ani, Adelina Gavrilă urmează să nască pe 2 august, însă are o complicaţie rară - placentă Previa Percreta. Mai exact, placenta s-a întins în organism şi s-a lipit de organe.

Naşterea va fi urmată de o operaţie care va dura 5 ore, în care medicii vor dezlipi placenta de restul organelor. Intervenţia este asociată cu sângerări abundente, au avertizat doctorii, care, totodată, sunt rezervaţi în prognostic, apreciind că şansele de supravieţuire ale mamei sunt de 20%.

Regina triplusaltului din România are nevoie de sânge! Cei nouă donatori care au făcut deja un gest pentru a o susţine sunt, potrivit doctorilor, prea puţini.

Se poate dona din orice oraş, însă este important ca toţi cei care merg pentru a dona sânge să menţioneze numele sportivei - Oancea Adelina - după căsătorie şi spitalul unde va avea loc intervenţia (spitalul Sanador - strada Sevastopol nr.9, sector 1). De asemenea, este important să ridicaţi carnetul de donator, cu codul aferent. Adelina a transmis: "trebuie să faci poză la acel cod şi să mi-o trimiţi, ca eu să o pot arăta aici, la spital".

Centrul de Transfuzie Sangvină Bucureşti se află pe strada Constantin Caracas, nr. 2, Bucureşti, sector 1 (telefon 031 405 36 60 / 031 405 36 61 / 031 405 36 62). Donaţiile se pot face în intervalul 7:30 - 13:30, dar doar până la ora 11:00 în caz de caniculă.

Adelina Gavrilă are grupa 0 pozitiv, însă orice grupă poate dona pentru un anumit pacient - cu menţiunea că trebuie spus numele când se donează, iar acesta va primi din stoc grupa potrivită pentru ea.

14,75 m este recordul personal al Adelinei Gavrilă la triplusalt, stabilit pe 7 septembrie 2003
14,76 m este recordul personal al Adelinei Gavrilă în sală
15,16 m este recordul naţional al României la triplusalt, stabilit de Rodica Mateescu, la Atena, pe 4 august 1997
15,50 m este recordul mondial la triplusalt, stabilit de Inessa Kravets (Ucraina), la Goteborg, pe 10 august 1995
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici