STUDIU: Simona Halep, pe locul 4 în clasamentul celor mai mari sportivi români ai tuturor timpurilor

Simona Halep se află pe locul 4 în clasamentul celor mai mari sportivi români ai tuturor timpurilor, se arată într-un studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).

1779 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Simona Halep, pe locul 4 în clasamentul celor mai mari sportivi români ai tuturor timpurilor

Simona Halep, pe locul 4 în clasamentul celor mai mari sportivi români ai tuturor timpurilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

29% dintre cei chestionaţi cred că Nadia Comăneci este cel mai mare sportiv român al tuturor timpurilor, în timp ce 27% îl indică pe Gheorghe Hagi. La mare distanţă urmează Ilie Năstase – indicat de 9% dintre respondenţi, Simona Halep (6%) şi Ion Ţiriac (5%).

O proporţie de 26% dintre cei chestionaţi declară că urmăresc frecvent meciuri de fotbal. Tenisul se află pe poziţia a doua în topul celor mai urmărite competiţii sportive (18%), urmat de handbal cu 11%.

Pe de altă parte 60% dintre participanţii la acest studiu spun că au urmărit unele dintre meciurile Simonei Halep de la Roland Garros, iar 13% declară că au urmărit toate meciurile disputate de sportiva româncă la acest turneu.

Bărbaţii, cei peste 65 de ani, locuitorii din mediul urban, cei cu studii superioare şi care locuiesc în regiunea de Sud a ţării sunt categoriile de public care au urmărit toate meciurile de la Roland Garros jucate de Simona Halep.

Cât priveşte finala, 84% dintre cei chestionaţi cred că Simona Halep ar fi meritat să câştige turneul de tenis de la Paris, iar 9% susţin că nu ar fi meritat.

Un sfert dintre respondenţi au un grad ridicat de optimism în ceea ce priveşte parcursul Simonei Halep la Wimbledon şi cred că Simona Halep va câştiga cu siguranţă turneul de la Wimbledon, în timp ce 57% cred că victoria ei este probabilă.

Studiul a fost realziat în 10 iunie, pe un eşantion de 1.102 persoane, cu vârste peste 18 ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici