SUA au pus capăt unei serii de 35 de meciuri fără înfrângere a Spaniei - VIDEO şi GALERIE FOTO

Reprezentativa SUA a învins, miercuri, cu scorul de 2-0 (1-0), selecţionata Spaniei şi s-a calificat în finala Cupei Confederaţiilor, competiţie care se desfăşoară în Africa de Sud.

28 afișări
Imaginea articolului SUA au pus capăt unei serii de 35 de meciuri fără înfrângere a Spaniei - VIDEO şi GALERIE FOTO

SUA a învins Spania şi s-a calificat în finala Cupei Confederaţiilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Golurile au fost marcate de Altidore '27 şi Dempsey '74.

Spania: Casillas - Sergio Ramos, Piqué, Puyol, Capdevila - Fabregas (Cazorla '68), Xabi Alonso, Xavi, Riera (Mata '78) - Villa, Torres. Selecţioner: Vicente Del Bosque

SUA: T. Howard - Spector, Onyewu, DeMerit, Bocanegra - Dempsey (Bornstein '89), Clark, Bradley, Donovan - Davies (Feilhaber '69), Altidore (Casey '84). Selecţioner: Bob Bradley

SUA a pus capăt unei serii de 35 de meciuri fără înfrângere a Spaniei

Spania înregistrase anterior ultima înfrângere la 15 noiembrie 2006, într-un meci amical cu România, disputat la Cadiz, scor 0-1. Spaniolii au început seria de victorii la 7 februarie 2007, învingând Anglia, cu scorul de 1-0, tot într-un meci amical.

În cazul în care ar fi învins miercuri, Spania ar fi depăşit recordul deţinut alături de naţionala Braziliei, care a înregistrat, de asemenea, o serie de 35 de meciuri fără înfrângere în perioada decembrie 1993 - ianuarie 1996.

Reprezentativa spaniolă stabilise, sâmbăta trecută, un record de 15 victorii consecutive, impunându-se în meciul cu Africa de Sud, scor 2-0. Spania a depăşit în această privinţă Brazilia (1997), Franţa (2003-2004) şi Australia (1996-1997), care s-au oprit la 14 victorii consecutive. Naţionala Spaniei a început seria celor 15 victorii la meciul cu Rusia, din semifinalele Euro-2008, scor 3-0. În cele 15 meciuri, spaniolii au primit doar două goluri.

Înfrângerea de miercuri a fost prima pentru selecţionerul Vicente Del Bosque la conducerea naţionalei Spaniei. El înregistrase anterior 13 victorii.

Presa spaniolă: Meciul cu SUA, o cură de umilinţă pentru Spania

 

Înfrângerea constituie "o cură de umilinţă" pentru o reprezentativă iberică "fără stil", victimă a propriilor erori defensive, notează, joi, presa de la Madrid.

Cotidianul Marca scrie că acest rezultat este "o cură de umilinţă" pentru naţionala care se vedea deja în finală şi care "a făcut harakiri" prin două mari greşeli defensive, mai ales prin cea a lui Sergio Ramos la al doilea gol al americanilor.

Spania "şi-a pierdut stilul" şi "a dăruit" cele două goluri unei echipe americane "disciplinate", care a ştiut să oprească atacul spaniol, notează un alt jurnal sportiv din Madrid, AS.

El Mundo consideră că acest meci reprezintă "o lecţie" în vederea Cupei Mondiale din 2010, iar El Pais subliniază că înfrângerea de miercuri constituie "sfârşitul sărbătorii" şi al visului Spaniei de a înfrunta Brazilia în finala Cupei Confederaţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici