Suedia vrea să organizeze Jocurile Olimpice de Iarnă din 2030

Suedia nu va renunţa la candidatura pentru Jocurile Olimpice de Iarnă din 2030 după ce un studiu comandat de autorităţile suedeze a aratat că există interes pentru organizarea evenimentului, potrivit Reuters.

151 afișări
Imaginea articolului Suedia vrea să organizeze Jocurile Olimpice de Iarnă din 2030

Sursa foto: Hepta

Comitetul Olimpic Suedez (SOK) intenţionează să continue procedurile privind candidatura care ar putea oferi Suediei, în premieră, organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă. Decizia a fost luată în urma unei cercetări care a ţinut patru luni.

Suedia, o putere în domeniul sporturilor de iarnă, a candidat fără succes de opt ori la organizarea Jocurilor de iarnă, inclusiv la ediţia din 2026, care a fost atribuită oraşului Milano. Stockholm a organizat Jocurile Olimpice de Vară în 1912.

Comitetul Internaţional Olimpic trebuia să anunţe gazda JO 2030 la reuniunea sa anuală de la Mumbai din acest an, dar a amânat decizia până în ajunul Jocurilor Olimpice de Vară de la Paris din 2024, invocând preocupări legate de schimbările climatice.

Oraşul japonez Sapporo, care a găzduit Jocurile de iarnă din 1972, era considerat favorit, dar şi-a suspendat candidatura în urma unui scandal de corupţie. Oraşul Salt Lake City din SUA, care a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă în 2002, rămâne un posibil candidat, dar şi-a exprimat preferinţa pentru ediţia din 2034.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici