Sugar Ray Leonard: Froch are o forţă interioară, dar Bute se va ridica la nivelul evenimentului

Fostul campion mondial la profesionişti, Sugar Ray Leonard (56 de ani), a declarat pentru site-ul onthebreak.com, că abia aşteaptă lupta dintre Lucian Bute şi britanicul Carl Froch, ce se va disputa, sâmbătă noapte, la Nottingham.

842 afișări
Imaginea articolului Sugar Ray Leonard: Froch are o forţă interioară, dar Bute se va ridica la nivelul evenimentului

Carl Froch (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Carl Froch are forţă interioară, Lucian Bute se va ridica la nivelul evenimentului. Sunt doi boxeri care nu se dau la o parte când vine vorba de luptă, iar meciul va fi captivant. Va fi un meci intrigant. L-am văzut pe Carl de mai multe ori. Cea mai bună performanţă a lui Carl Froch a fost revenirea în meciul cu Jermain Taylor din 2009, contând pentru titlul mondial, când deşi era condus l-a învins pe acesta prin KO tehnic în repriza a 12-a, ceea ce i-a dat această forţă interioară de care dispune şi acum. Nu am realizat că Bute a luptat în majoritatea luptelor în Canada. Ar putea avea un şoc cultural, pentru că ar fi ceva cu care nu e obişnuit. Totuşi, cred că se va ridica la nivelul evenimentului", susţine legenda boxului mondial, Sugar Ray Leonard, în vârstă de 56 de ani, care va comenta partida pentru un post american de televiziune.

Site-ul boxing.com a prefaţat meciul dintre Lucian Bute şi Carl Froch sub titlul "Bute and The Beast" un joc de cuvinte între Beauty and The Beast (n.r. - desenele animate Frumoasa şi Bestia).

"În această sâmbătă campionul IBF Lucian Bute îşi apără titlul în faţa fostului campion WBC Carl «Cobra» Froch. Cei doi au susţinut o conferinţă de presă şi pentru că Bute nu vorbeşte limba engleză la fel de fluent ca regina Elisabeta a II-a sau ca Froch a fost liniştit, succint şi a răspuns strict la subiect. În comparaţie, Froch a fost încrezut, ca de obicei. Umilinţa e drăguţă, dar înfumurarea îţi cucereşte teritoriul. Froch a luptat cu cei mai buni din categorie, dar nu acelaşi lucru se poate spune despre Bute şi de aceea lupta este atât de intrigantă", a notat boxing.com.

Lucian Bute a dat asigurări că mintea lui este concentrată doar asupra partidei cu Froch şi că nu se gândeşte la ce se va întâmpla după aceea.

"Nu sunt surprins de declaraţiile lui Froch. El spune tot timpul tot felul de lucruri. Înainte de luptă îi place să facă tot felul de comentarii, dar eu ştiu cine sunt, ştiu ce am făcut şi ştiu cum lucrez. Să vedem ce se va întâmpla pe 26. Nu vreau să fac greşeala şi să mă gândesc la ce se va întâmpla după Carl Froch. Acum sunt aici şi mă concentrez asupra tipului ăsta", a menţionat Bute.

Cotidianul The Sun susţine că Froch vrea să demonstreze că nu este un boxer terminat după ce a pierdut finala turneului SuperSix în faţa americanului Andre Ward.

"Fostul campion Froch vrea să demonstreze că nu este terminat şi va încerca să cucerească centura sâmbătă noapte. «Cobra» îl va întâlni pe regele Lucian Bute, iar tabăra campionului român crede că acesta a «expirat»", a subliniat The Sun.

Site-ul bettor.com scrie că Lucian Bute crede că îl poate învinge pe Carl Froch în ciuda publicului ostil.

"Bute a fost criticat de multe ori pentru că nu a dorit să lupte în afara oraşului Montreal. El a rămas neînvins şi este respectat pentru realizările sale în loc să fie criticat. De aceea această luptă este foarte importantă pentru Lucian, pentru că dacă va câştiga, atunci va avea parte de gloria pe care o merită", a explicat sursa citată.

La rândul său, site-ul queensberry-rules.com îl compară pe Lucian Bute cu diamantele rare, care nu sunt apreciate la valoarea lor reală: "Lucian Bute este subestimat de către căutătorii de diamante rare".

Froch este, în opinia autorului, unul dintre cei mai puţin apreciaţi boxeri, pentru că niciun alt pugilist nu a avut în ultimii patru ani un program cu adversari mai puternici decât el, care i-a întâlnit pe Jean Pascal, Jermain Taylor, Andre Dirrell, Mikkel Kessler, Arthur Abraham, Glen Johnson, Andre Ward, iar acum pe Bute. Singurul care l-a bătut rău de tot a fost Ward, susţine autorul articolului.

Acesta consideră că Froch se poate impune chiar înainte de limită în partida cu Bute, făcând o asemănare între pugilistul britanic şi mexicanul Librado Andrade, care a fost aproape de a-l face KO pe Bute.

"O victorie a lui Bute va cimenta percepţia că este un boxer foarte talentat, unul dintre cei mai buni zece din lume bazându-te doar pe calităţile sale. Dacă Froch va învinge va demonstra că este un jucător rudimentar care găseşte, cumva, o cale să câştige contra adversarilor mai talentaţi şi mai buni din punct de vedere fizic. Acest meci s-ar putea să fie un coşmar pentru oricare dintre învinşi. Eu cred că Froch va câştiga în 12 runde sau mai devreme. Cred că Bute va fi învins prin knock out, dar totuşi merg pe o decizie strânsă după 12 runde", a conchis sursa citată.

Partida dintre pugilistul britanic Carl Froch şi boxerul Lucian Bute va avea loc, sâmbătă, la Capital FM Arena din Nottingham. În meciul cu Froch, Lucian Bute îşi va pune pentru a zecea oară în joc centura IBF la categoria supermijlocie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici