Şumudică, reclamat la Comisia de Disciplină de conducerea LPF

Liga Profesionistă de Fotbal, prin secretarul general Justin Ştefan, a sesizat, vineri, Comisia de Disciplină a FRF solicitând sancţionarea antrenorului formaţiei Concordia Chiajna, Marius Şumudică, pentru declaraţii injurioase, informează site-ul oficial al LPF.

106 afișări
Imaginea articolului Şumudică, reclamat la Comisia de Disciplină de conducerea LPF

Marius Şumudică (Imagine: Bogdan Ioordache/Mediafax Foto0

Şumudică a criticat în termeni duri măsurile aprobate, marţi, de Adunarea Generală a LPF, caracterizând drept "idioţenie", "cretinătate" şi "tâmpenie" limitarea legitimării fotbaliştilor extracomunitari de către cluburile din Liga I.

"Secretarul general al LPF a formulat o sesizare către Comisia de Disciplină a FRF în vederea sancţionării disciplinare a lui Marius Şumudică pentru declaraţii injurioase. Liga Profesionistă de Fotbal nu poate rămâne nepăsătoare atunci când, un om de fotbal, Marius Şumudică, aruncă ofense şi jigniri către reprezentanţii tuturor cluburilor din Liga 1. Antrenorul echipei Concordia Chiajna, Marius Şumudică, a atacat calomnios măsurile pentru revitalizarea fotbalului profesionist din România aprobate de Adunarea Generală a LPF în cadrul şedinţei din 27 ianuarie, jignindu-i astfel pe cei care au propus, dar şi pe cei care au adoptat aceste măsuri, respectiv preşedinţii cluburilor din Liga I", se menţionează în comunicatul LPF.

Conducerea Ligii anunţă că la următoarea şedinţă a Comitetului Executiv al FRF preşedintele Gino Iorgulescu va propune un Cod Etic pentru toate persoanele implicate fotbalul românesc. "Dreptul la liberă exprimare este un drept fundamental al omului, însă niciodată LPF nu va accepta ca un om din breaslă să îi jignească pe cei care împreună alcătuiesc familia fotbalului românesc. În aceste condiţii, în baza articolului 107 (1) din Regulamentul Disciplinar, Secretarul General al Ligii Profesioniste de Fotbal a formulat o sesizare către Comisia de Disciplină a FRF în vederea sancţionării disciplinare a lui Marius Şumudică pentru declaraţii injurioase. Mai mult decât atât, preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, promite că la întrunirea Comitetului Executiv va propune un Cod de Etică, urmând ca acesta să fie asumate de toate părţile interesate din fotbalul românesc - preşedinţi de cluburi, antrenori, jucători, arbitri, oficiali ai FRF şi LPF. Prin acest Cod de Etică, Gino Iorgulescu face apel la unitate, respect şi profesionalism în familia fotbalului românesc", se mai arată în comunicatul LPF.

Marius Şumudică declara înaintea plecării echipei Concordia Chiajna în stagiul de pregătire din Cipru că jucători valoroşi precum Eric sau Fatai nu ar fi putut evolua în Liga I dacă exista limitarea legitimării fotbaliştilor extracomunitari.

"Este o idioţenie din toate punctele de vedere (n.r. - limitarea numărul de jucători extracomunitari). Cum am spus că este o idioţenie şi să retrogradeze şase echipe. Nu îmi este frică de retrogradare, o să le demonstrez celor de la FRF că echipa mea nu va retrograda niciodată. Dar în continuare vă spun că este cea mai mare cretinitate din fotbalul românesc. Şi poate să se supere oricine. Nu există nicăieri în lume să retrogradeze şase echipe odată, este strigător la cer. În ceea ce priveşte jucătorii străini ar trebui să arate puţină îngăduinţă pentru că CFR Cluj a câştigat campionatul (n.r. - cu străini) şi nu ne-a făcut de râs prin Liga Campionilor. Altfel nu ar mai fi apărut un Eric sau Fatai, iar pe urmă toată lumea zicea să îi naturalizăm şi să joace la echipa naţională. Păi ne batem cap în cap. Acum spunem să nu aducem străini care joacă la echipa naţională şi când vin jucători străini vrem să îi naturalizăm pentru echipa naţională. Asta e o cretinătate. Trebuie să judecăm înainte. Dacă vrei, pune să joace 20 de echipe, dă-le o şansă românilor, pune echipele să joace cu tineri sub 20 de ani, dar nu îmi spune mie să nu aduc un brazilian care poate e mai bun decât am eu la Chiajna. Asta e o tâmpenie", a afirmat Şumudică.

Tehnicianul este al doilea om de fotbal care critică măsura conducerii LPF, după managerul general al FC Dinamo, Daniel Stanciu. Acesta declara, marţi, că propunerea adoptată de Adunarea Generală a LPF privind interzicerea legitimării jucătorilor extracomunitari fără minimum trei selecţii la echipele naţionale în anul precedent este interpretabilă şi ar trebui modificată. Stanciu menţiona că un fotbalist din prima ligă braziliană nu poate fi mai puţin valoros decât unul din liga a cincea din Germania doar pentru că nu are selecţii la echipa naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici