Supercupa Europei se joacă miercuri între Chelsea şi Villarreal

  • Câştigătoarele Ligii Campionilor şi Europa League se întâlnesc miercuri seara în Supercupa UEFA.
  • Partida are loc pe Windsor Park din Belfast, începând cu ora 20:00.
  • Chelsea a învins-o pe Manchester City în finala Ligii Campionilor, iar Villarreal pe Manchester United în Europa League.
379 afișări
Imaginea articolului Supercupa Europei se joacă miercuri între Chelsea şi Villarreal

FOTO: Villarreal

Managerul lui Chelsea, Thomas Tuchel, se confruntă cu o dilemă de selecţie pentru confruntarea de miercuri cu Villarreal. El va avea de ales între jucătorii titulari ai echipei, care s-au întors recent din pauza de vară, după ce au participat la Euro 2020, sau jucătorii din linia a doua, care au participat la întreaga perioadă de pregătire din pre-sezon.

El a spus, citat de skysport.com, că este probabil ca acei jucători care au revenit târziu la antrenamente să nu joace toate cele 90 de minute la Belfast.

În istoria trofeului, Chelsea a câştigat Supercupa în 1998, după ce a câştigat Cupa Cupelor UEFA. Londonezii au pierdut apoi cele trei participări ulterioare, în 2012, 2013 şi 2019.

Villarreal va participa pentru prima dată în Supercupă. Ultimii câştigători spanioli ai trofeului au fost cei de la Atletico Madrid, în 2018.

Villarreal va fi lipsită de extrema Samuel Chukwueze, care continuă să se recupereze după o accidentare la şold suferită în confruntarea cu Arsenal în semifinalele Europa League, în timp ce Dani Parejo va lipsi şi el din cauza unei probleme musculare.

Problemele generate de COVID 19 au limitat şi alte opţiuni ale lui Unai Emery şi rămâne de văzut dacă Etienne Capoue, Francis Coquelin, Geronimo Rulli şi Vicente Iborra vor fi prezenţi miercuri în echipă.

De partea londonezilor, Mateo Kovacic, câştigător de două ori al Supercupei, pe când era la Real Madrid, a declarat că îşi doreşte să aducă trofeul înapoi pe Stamford Bridge.

"Acest club este despre victorie, despre câştigarea titlurilor", a spus el. "Suntem aici pentru a face acest lucru şi mâine avem prima oportunitate de a ridica un trofeu. Vom face totul pentru a fi la cel mai înalt nivel al nostru, pentru a concura împotriva unui mare adversar şi pentru a câştiga primul nostru meci din acest sezon.

Chelsea este un club care este obişnuit să câştige trofee şi care în fiecare an concurează pentru câteva trofee, iar această echipă tânără a arătat în ultimul an că putem realiza lucruri mari şi sunt sigur că nu ne vom opri aici.

Suntem o echipă tânără, care are poftă de titluri, care vrea să câştige titluri şi trebuie să ne concentrăm pentru ca mâine să îl ridicăm pe primul din acest sezon", a spus Mateo Kovacic la conferinţa de presă dinainte de meci.

Unai Emery, antrenorul lui Villarreal, a spus la rândul lui: "Jucăm pentru a câştiga un nou titlu. Am câştigat strălucitoarea cupă Europa League şi acum ne confruntăm cu câştigătoarea Ligii Campionilor, cu cel mai bun club din lume. Acest lucru trebuie să ne dea un plus de motivaţie şi dorinţă şi să o luăm ca pe o provocare, pentru a vedea unde ne situăm în acest sezon, deoarece urmează să jucăm în Liga Campionilor."

Raul Albiol, fundaşul lui Villarreal: "Cred că la acest nivel, toate echipele au un respect imens, mai ales când joci o finală. Noi îi respectăm, aşa cum şi ei ne respectă pe noi. Echipele care au câştigat cele două turnee sezonul trecut joacă între ele, aşa că cred că va fi un meci frumos de jucat. Evident, va fi un meci dificil pentru noi, deoarece jucăm împotriva câştigătoarei Ligii Campionilor, dar nu va fi un meci uşor nici pentru ei."

Manu Trigueros, mijlocaşul lui Villarreal: "Am avut un pre-sezon complicat cu tot ce ni s-a întâmplat, dar suntem pregătiţi. Aceasta este echipa disponibilă pentru a juca, cu jucători care vor garanta cel mai bun meci posibil. Jucăm împotriva unei echipe foarte bune, dar suntem nerăbdători şi entuziasmaţi să facem un meci bun şi sperăm să câştigăm trofeul."

Statistici

Acesta va fi cel de-al 50-lea meci al lui Chelsea împotriva unor adversari spanioli în competiţiile europene (W20 D17 L12), dar prima dată când se confruntă cu Villarreal în competiţie.

Villarreal este neînvinsă în ultimele 15 meciuri disputate în competiţia europeană (W12 D3), cele mai recente trei meciuri fiind disputate împotriva unor adversari englezi, în sezonul trecut al UEFA Europa League. A câştigat cu 2-1 la general în faţa lui Arsenal, în semifinală, înainte de a învinge Manchester United, la penalty-uri în finală, după o remiză cu 1-1.

Chelsea a pierdut doar două din ultimele 12 meciuri disputate împotriva adversarilor spanioli în competiţiile europene (W5 D5), fiind neînvinsă în cele şase întâlniri cu formaţii spaniole, în parcursul său de succes în UEFA Champions League în 2020-21 (W4 D2).

Acesta este cel de-al 18-lea meci consecutiv din Supercupa UEFA în care este implicată o echipă engleză sau spaniolă, 2003 fiind ultima dată când niciuna dintre ele nu a fost implicată (Porto - AC Milan 0-1). Pe parcursul celor 17 meciuri anterioare din Supercupa UEFA, trofeul a fost ridicat de o echipă spaniolă de 11 ori, şi doar de două ori de cele din Anglia.

Chelsea va participa în 2021 pentru a cincea oară la Supercupa UEFA, de la prima victorie în 1998, în faţa lui Real Madrid, albaştri nu au reuşit să ridice trofeul, în nici una dintre ultimele trei încercări (1-4 cu Atlético Madrid în 2012, a pierdut la penalty-uri cu Bayern Munchen în 2013 şi în aceeaşi manieră cu Liverpool în 2019).

Villarreal ar putea deveni a şasea echipă spaniolă diferită care câştigă Supercupa UEFA, ceea ce ar stabili un nou record pentru cele mai multe echipe diferite dintr-o singură naţiune care au câştigat trofeul (recordul actual este de cinci, deţinut atât de Spania, cât şi de Anglia).

Édouard Mendy a dus Chelsea la nouă meciuri fără gol în UEFA Champions League în 2020-21, cel mai mare număr de meciuri fără gol reuşite vreodată de un portar în sezonul de debut în competiţie.

Gerard Moreno a fost implicat direct în 10 goluri, în 12 meciuri pentru Villarreal, în UEFA Europa League, în 2020-21 (şapte goluri, trei pase de gol). Doar trei jucători au fost implicaţi direct în mai multe goluri decât el în tot sezonul trecut din UEFA Champions League şi Europa League - Bruno Fernandes (14), Erling Haaland (12) şi Kylian Mbappé (11).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici