Supercupa României: STEAUA Bucureşti a câştigat trofeul pentru a şasea oară - GALERIE FOTO

Campioana STEAUA Bucureşti a câştigat Supercupa României-Timişoreana după ce a învins, miercuri seară, pe Arena Naţională din Bucureşti, cu scorul de 3-0 (3-0), deţinătoarea Cupei României, PETROLUL Ploieşti. Jucătorii echipei Steaua au primit trofeul de la fostul internaţional Miodrag Belodedici.

881 afișări
Imaginea articolului Supercupa României: STEAUA Bucureşti a câştigat trofeul pentru a şasea oară - GALERIE FOTO

Supercupa României: STEAUA Bucureşti a câştigat trofeul pentru a şasea oară - GALERIE FOTO (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

Golurile au fost marcate de Nikolici '21, Szukala '32 şi Pintilii '41.

1-0: Tănase centrează de pe partea stângă, iar Nikolici înscrie din alunecare, din 6 metri.

2-0: Centrare Bourceanu din lovitură liberă de pe partea dreaptă, iar Szukala reia din 11 metri cu o lovitură de cap la colţul lung.

3-0: Tănase centrează de pe partea stângă, mingea ajunge pe partea opusă, la Georgievski, iar acesta îi pasează lui Pintilii, care înscrie cu un şut de la 16 metri sub transversală.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă formată din Ovidiu Haţegan (central), Octavian Şovre, Aurel Oniţa (arbitri asistenţi), Cristian Balaj, Alexandru Tudor (arbitri adiţionali) şi Istvan Kovacs (rezervă).

Observatori au fost Octavian Goga şi Corneliu Sorescu.

VEZI GALERIA FOTO

Tehnicianul echipei Petrolul, Cosmin Contra, suspendat, a urmărit meciul din tribună.

În acest joc, la Steaua au debutat oficial Nicuşor Stanciu şi Federico Piovaccari, iar la Petrolul a debutat Filipe Teixeira.

Fanii Petrolului nu şi-au încurajat echipa în primele cinci minute, după care au încercat să realizeze o coregrafie 3D care însă nu le-a reuşit. Pe bannerul pe care fanii au vrut să îl ridice era desenat un arcaş îmbrăcat cu tricolul Petrolului, care trăgea la ţintă, iar în mijloc se afla Supercupa României. Pe acelaşi desen se afla o altă ţintă, mai mică, cu o săgeată care lovise mijlocul şi care susţinea Cupa României.

Suporterii ploieşteni au mai afişat următoarele bannere: "O nouă ţintă... Un nou asalt... Un vis mai vechi", "Războinicul v-a $ăsat. Coregrafii = curi€rat" (n.r. - referire la coregrafia de la ultimul meci al Stelei din sezonul trecut, la care o firmă de curierat rapid a plătit toată coregrafia pe întreg stadionul).

Fanii Stelei au afişat bannere adresate suporterilor prahoveni: "Formatul 3D al coregrafiei e făcut din bugetul primăriei", "În genunchi la primărie vorbiţi de coregrafie", "În curand veţi fi un simplu cartier din Capitală, pe care o înjuraţi cu atâta boală".

La meci au asistat 29.459 spectatori, între care şi aproximativ 5.000 de fani ploieşteni. În tribune s-au aflat şi premierul Victor Ponta, tehnicianul Cosmin Olăroiu şi fostul internaţional Gino Iorgulescu.

Aceasta este a şasea Supercupă câştigată de Steaua Bucureşti.

Jucătorii echipei Steaua au primit Supercupa României, trofeu ce le-a fost înmânat de fostul internaţional Miodrag Belodedici, miercuri seară, după meciul câştigat pe Arena Naţională, în faţa formaţiei Petrolul Ploieşti, scor 3-0.

La începutul festivităţii, fostul arbitru internaţional Kyros Vassaras (Grecia) a premiat brigada de la Supercupa României.

De asemenea, tehnicianul Cosmin Olăroiu i-a înmânat un premiu pentru fair-play în stagiunea precedentă actualului antrenor al Stelei, Laurenţiu Reghecampf. Olăroiu şi Reghecampf au salutat împreună galeria Stelei.

Cel mai bun jucător al meciului a fost desemnat stelistul Mihai Pintilii.

Căpitanul Stelei, Alexandru Bourceanu, a primit trofeul din partea lui Belodedici, gest urmat de o explozie de bucurie în rândul steliştilor. Fotbaliştii au făcut turul stadionului, ducând Supercupa României şi la fani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici