Superliga acuză UEFA, într-o scrisoare, de comportament anticoncurenţial

Compania A22 Sports Management, formată pentru a ajuta la crearea Superligii europene, a făcut publică miercuri o scrisoare pe care a trimis-o UEFA în care cere încetarea imediată a comportamentului anticoncurenţial.

201 afișări
Imaginea articolului Superliga acuză UEFA, într-o scrisoare, de comportament anticoncurenţial

Superliga acuză UEFA, într-o scrisoare, de comportament anticoncurenţial

Decizia de a publica scrisoarea pe platforma de socializare X a venit după ce A22 a susţinut că preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, "a vorbit în mod public despre şi a caracterizat greşit o scrisoare în care cerem UEFA să respecte normele UE şi hotărârile Curţii şi să înceteze acţiunile în curs de desfăşurare menite să obstrucţioneze activităţile A22".

Ceferin a vorbit miercuri la congresul Spobis Sport Business din Hamburg.

În scrisoarea, trimisă marţi, A22 acuză UEFA de comportament anticoncurenţial din aprilie 2021, inclusiv denigrarea reputaţiei lor şi ameninţarea cluburilor europene pentru a le împiedica să ia în considerare proiecte care implică A22.

În decembrie, Curtea Europeană de Justiţie a decis că UEFA şi FIFA au încălcat legislaţia UE prin împiedicarea formării unei Superligi, dar A22 spune că UEFA şi-a continuat comportamentul anticoncurenţial.

"În consecinţă, cerem prin prezenta ca UEFA şi executivii săi, cu efect imediat, să înceteze şi să renunţe la orice formă de acţiune anticoncurenţială împotriva A22, a iniţiativelor sale de afaceri, a partenerilor şi directorilor săi", se arată în scrisoare.

De asemenea, aceştia au instruit terţe părţi afiliate la UEFA să facă acelaşi lucru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici