Suporteri Ujpest au aruncat din tren cu doze de bere şi au stropit oamenii de pe peron

Mai mulţi suporteri ungari ai echipei de fotbal Ujpest care au trecut, joi dimineaţă, cu trenul, prin judeţul Hunedoara, îndreptându-se spre Bucureşti au aruncat cu doze de bere şi au stropit cu suc şi apă persoanele aflate pe peron în gările din Deva şi Simeria, scandând "Ţiganii!".

65 afișări
Imaginea articolului Suporteri Ujpest au aruncat din tren cu doze de bere şi au stropit oamenii de pe peron

Suporteri Ujpest au aruncat din tren cu doze de bere şi au stropit oamenii de pe peron (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

În gările din Simeria şi Deva, suporterii echipei Ujpest din Ungaria au aruncat cu doze de bere şi au stropit cu suc şi cu apă persoanele aflate pe peron, scandând "Ţiganii" şi "Gipsy", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit comisarului Vasile Hriţac, şeful Serviciului Poliţiei Transporturi Hunedoara, suporterii au fost foarte agitaţi, însă nu au avut loc evenimente deosebite şi nimeni nu a fost rănit.

"S-au instituit măsuri speciale de siguranţă, de Poliţie şi Jandarmerie, deoarece se cunoaşte faptul că suporterii unguri sunt agresivi. Au aruncat cu lichide şi doze de bere, însă nimeni nu a fost rănit, ceea ce este foarte important. În continuare, ei vor fi însoţiti pe tot parcursul drumului de forţele de ordine, iar alţi poliţişti şi jandarmi îi aşteată în fiecare din staţiile CFR prin care trec", a spus Hriţac.

Trenul rapid Viena - Budapesta - Bucureşti Nord a ajuns, joi dimineaţă, în staţia CFR Deva cu 70 de minute întârziere, iar poliţiştii susţin că întârzierea s-a datorat faptului că autorităţile maghiare au oprit trenul şi au verificat dacă suporterii au asupra lor obiecte contondente.

Comisarul Vasile Hriţac, şeful Serviciului Transporturi Hunedoara, declara, miercuri, că peste 500 de suporteri ai echipei Ujpest urmau să treacă prin judeţ, joi dimineaţă, în trenul rapid Budapesta - Bucureşti Nord pentru a participa la meciul cu FC Steaua din turul doi preliminar al Ligii Europa.

El spunea că suporterii vor fi însoţiti de zece poliţişti hunedoreni, iar la intrarea în Alba Iulia poliţiştii hunedoreni vor coborî din tren şi în locul lor se vor urca alţi oameni ai legii din judeţul Alba.

De asemenea, pază specială va fi instituită şi vineri la amiază, între orele 13.00 şi 14.00, când trenul care îi duce acasă pe suporterii formaţiei Ujpest tranziteză judeţul Hunedoara.

FC Steaua va întâlni formaţia Ujpest în turul doi preliminar al Ligii Europa. Steaua va juca turul pe teren propriu, joi, în timp ce returul este programat în Ungaria, la 23 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici