Suporterii stelei simt lipsa performanţelor, a unui patron decent şi a unei conduceri performante

Alexandru Tofan, membru în galeria Stelei, Peluza Sud, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că suporterii simt lipsa performanţelor cu care au fost obişnuiţi, că îşi doresc un patron cu un comportament decent şi o conducere performantă.

13 afișări
Imaginea articolului Suporterii stelei simt lipsa performanţelor, a unui patron decent şi a unei conduceri performante

Suporterii stelei simt lipsa performanţelor, a unui patron decent şi a unei conduceri performante (Imagine: Constantin Vlădescu/Mediafax Foto)

"Noi simţim lipsa Stelei, a ceea ce înseamnă Steaua pentru noi, ce ne-a determinat să venim pe acest stadion. Simţim lipsa performanţelor, a jucătorilor care îşi dau viaţa pe teren, a unui patron decent, a unei conduceri performante, iar astfel frustrările noastre se răsfrâng în diferite moduri. Din păcate nici la jucători nu mai este acel spirit care îi aducea alături de suporteri", a spus Tofan.

Alexandru Tofan a menţionat că protestele suporterilor stelişti nu sunt îndreptate doar împotriva conducătorilor Stelei, ci împotriva întregului fotbal românesc.

"Atitudinea de protest nu este doar faţă de conducerea Stelei, ci a tot ceea ce înseamnă în fotbalul românesc. Nu suntem nişte idioţi, aşa cum se crede. Noi suntem împotriva acestui cancer din fotbalul românesc, iar sportul românesc se duce de râpă. Nu avem infrastructură, suntem praf la sporturi. Suntem condamnaţi că scriem mesaje şi că nu cântăm, dar pentru ce să cântăm? Pentru turnători, pentru valize, pentru mizeria în care se joacă fotbalul? Ignoranţa asta doare. Sportul românesc nu merită ce i se întâmplă acum", a completat Tofan.

El a afirmat că mesajul pe care fanii l-au afişat la partida tur cu Ujpest FC a fost un răspuns la atitudinea provocatoare a fanilor unguri în drumul spre Bucureşti.

"Acel mesaj a fost o replică la comportamentul suporterilor unguri care au intrat în ţară cu zvastici, cu Transilvania alipită Ungariei, cu scandări despre ţigani. Nu am văzut pe nicăieri să fie condamnaţi. Nu vrem să lezăm şi nu am vrut vreodată să aducem o tentă rasistă pe stadion sau să facem rău clubului sau poporului ungar. Nu avem nimic cu maghiarii care îşi văd de treaba lor şi nu au nicio problemă rasistă cu noi. Nu ar trebui să se ajungă la tribunal, să se spună că l-am jignit pe Emeric Ienei. Acel mesaj nu s-a adresat poporului ungar, ci acelor oameni, pe care noi i-am numit altfel. E interzis prin lege să trimiţi oamenii la Auschwitz şi să saluţi în stil nazist. Nu am vrut ca acest banner să aibă o tentă politică. Cineva a fost frustrat de atitudinea suporterilor unguri care ne-au numit ţigani, ne trimiteau la Auschwitz şi aruncau cu sticle pline cu urină în femeile din gări. Ce vină aveau ele că treceau pe acolo?! Oricum foarte puţină lume a fost atentă la acel mesaj care a fost afişat când a dat Steaua gol. S-a ajuns prea departe, nu avea rost ca UDMR să facă sesizare la Parchet", a conchis Tofan.

La partida tur dintre Steaua şi Ujpest, suporterii echipei bucureştene au afişat pe aproape toată durata partidei un banner pe care scria, în ungureşte, "Cât ţine o unguroaică rahatul în ea? Răspuns: 9 luni". De asemenea, un suporter stelist de la Peluza Sud a intrat pe teren în minutul 62, el fiind reţinut de către forţele de ordine.

În urma acestor incidente, Comisia de Disciplină a UEFA a amendat cu suma de 50.000 de euro gruparea FC Steaua.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici