Supriză în boxul mondial. Oleksandr Usyk l-a bătut la puncte pe Anthony Joshua şi a devenit noul rege al „greilor”

  • În faţa a peste 62.000 de spectatori, la Londra, ucraineanul l-a învins pe campionul britanic la puncte, verdict unanim.
  • Britanicul are o clauză în contract care îi asigură un al doilea meci.
2079 afișări
Imaginea articolului Supriză în boxul mondial. Oleksandr Usyk l-a bătut la puncte pe Anthony Joshua şi a devenit noul rege al „greilor”

Oleksandr Usyk, dreapta, l-a dominat pe britanicul Anthony Joshua

Anthony Joshua, 31 de ani, britanic, campion mondial la WBA, IBF şi WBO, record de 24 de victorii, greutate 109 kg, pierde în faţa lui Oleksandr Usyk, 34 de ani, ucrainean, challenger, record de victorii 19-0, greutate 100 kg.

Britanicul a luat acest meci ca un test în vederea provocării reale pe care o are împotriva lui Tyson Fury, liderul WBC, şi, de asemenea, în vederea unei revanşe, pe 9 octombrie, împotriva americanului Deontay Wilder, pentru al treilea meci. 

Pe stadionul echipei Tottenham au încăput 66.267 de spectatori, într-o atmosferă complet britanică, apropiată de cea de la fotbal.

Klitschko l-a îmbrăţişat, la final, pe noul campion mondial, al treilea ucrainean după cei doi fraţi Wladimir şi Vitaly: „Era inteligent, isteţ, perfect: ne-a adus titlul înapoi şase ani mai târziu”.

Eroul a spus: „Această victorie înseamnă foarte mult pentru mine, meciul a decurs aşa cum mi-am dorit şi aşa cum am crezut, chiar dacă au existat momente în care Joshua a împins, dar eram gata să sufăr la loviturile lui”.

Joshua nu a vorbit după meci, fiind condus la spital, pentru un control la ochi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici