Sute de site-uri frauduloase de revânzare a biletelor pentru Jocurile Olimpice de la Paris

338 de site-uri frauduloase de revânzare a biletelor pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 au fost identificate.

Urmărește
96 afișări
Imaginea articolului Sute de site-uri frauduloase de revânzare a biletelor pentru Jocurile Olimpice de la Paris

Sute de site-uri frauduloase de revânzare a biletelor pentru Jocurile Olimpice de la Paris

Biletele pentru Jocurile Olimpice sunt din ce în ce mai puţine. Dar pe internet, multe site-uri încă afişează bilete disponibile pentru cumpărare. Consumatorii ar trebui să fie prudenţi, deoarece din martie 2023 au fost identificate 338 de site-uri frauduloase.

51 au fost închise şi 140 au primit preaviz, relatează franceinfo.

Pentru căpitanul Étienne Lestrelin, director de operaţiuni, aceste site-uri frauduloase sunt găzduite în principal în străinătate. Escrocii „ştiu că durează mai mult şi este mai puţin uşor să se ia măsuri pentru a închide sau a elimina site-ul”, spune el. În timp ce banii reprezintă principala motivaţie pentru aceşti hackeri, ei caută, de asemenea, „să captureze datele personale”.

„Vor încerca să vă ia e-mailul şi telefonul şi să vă spună că vă vor contacta imediat ce vor fi disponibile bilete. Îţi vor spune că au găsit un loc excepţional pentru 100 de metri la trei metri de pistă... care nu există!", avertizează Étienne Lestrelin.

Unele site-uri care vând bilete la concerte existau deja înainte de actuala perioadă olimpică. Şi acestea au început să vândă bilete pentru evenimentul sportiv, deşi nu sunt autorizate să facă acest lucru.

Pe lângă aceste site-uri, revânzarea ilegală are loc şi pe reţelele de socializare precum Facebook, Leboncoin, Telegram şi Instagram. Aici, schimburile au loc de la o persoană la alta, astfel încât cumpărătorul nu poate fi sigur că vânzătorul are într-adevăr un loc la Jocurile Olimpice.

„Nu veţi obţine niciodată un bilet la un preţ mai mic decât costul său iniţial. Scopul persoanelor care au cumpărat bilete în volum mare cu intenţia de a le revinde este de a face profit. Aşadar, este un semnal de alarmă dacă găsiţi un bilet mult mai ieftin. Fraza pe care trebuie să o reţineţi este că nu există oferte cu adevărat bune pe internet, nu este posibil", a adăugat acesta.

În total, 136 de milioane de bilete sunt puse în vânzare pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Paris 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici