Swiatek a învins-o pe Samsonova la Beijing şi a cucerit al cincilea titlu din 2023

Iga Swiatek, numărul 2 mondial, a încununat debutul perfect la Openul Chinei, învingând-o pe Liudmila Samsonova (22 WTA) cu 6-2, 6-2, în finala de duminică. Poloneza a câştigat al cincilea titlu al sezonului, cel mai bun rezultat din circuit.

118 afișări
Imaginea articolului Swiatek a învins-o pe Samsonova la Beijing şi a cucerit al cincilea titlu din 2023

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Cu această victorie, Swiatek devine prima jucătoare de la Serena Williams încoace care câştigă cinci sau mai multe titluri în două sezoane consecutive, americanca reuşind acest lucru în 2014 şi 2015.

Beijingul este al 16-lea titlu din cariera lui Swiatek, care se alătură titlurilor obţinute în 2023 la Roland Garros, Doha, Stuttgart şi Varşovia. Ea a pierdut un singur set în acest turneu. Este, de asemenea, al şaselea său titlu WTA 1000, ceea ce o face singura jucătoare care a câştigat şase sau mai multe titluri WTA 1000 înainte de vârsta de 23 de ani, eclipsându-le pe cele cinci ale lui Caroline Wozniacki.

Aflată duminică în a şaptea finală a sezonului, Swiatek a dus scorul întâlnirilor directe la 3-0, cu Samsonova. La începutul acestui sezon, Swiatek a cedat doar un singur meci în faţa Samsonovei pe terenurile de hard de la Dubai.

Samsonova şi-a asigurat un loc în a doua finală WTA 1000 a sezonului, obţinând în semifinale a treia victorie în faţa unei jucătoare din Top 10 a anului, în faţa Elenei Rybakina (5 WTA). Parcursul ei de la Beijing îi va asigura luni o revenire în Top 20.

Eforturile sale de-a lungul săptămânii, inclusiv victoriile împotriva Jelenei Ostapenko, Petra Kvitova şi Marta Kostyuk, au lăsat-o pe jucătoarea de 24 de ani fără energie.

Swiatek a profitat de prima minge de meci şi pecetluit victoria în 69 de minute, după ce Samsonova a trimis o lovitură de drop în fileu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici