Swiatek o opreşte pe Răducanu din drumul înspre semifinale la Stuttgart

Iga Swiatek, numărul unu mondial, a câştigat al 21-lea meci consecutiv, învingând-o pe Emma Răducanu în două seturi foarte disputate şi s-a calificat în semifinalele turneului de tenis de la Stuttgart. Swiatek o va întâlni pe Liudmila Samsonova în careul de aşi al competiţiei.

1130 afișări
Imaginea articolului Swiatek o opreşte pe Răducanu din drumul înspre semifinale la Stuttgart

Swiatek o opreşte pe Răducanu din drumul înspre semifinale la Stuttgart

Vineri, într-un sfert de finală foarte aşteptat la Porsche Tennis Grand Prix, Iga Swiatek din Polonia, numărul 1 mondial, a trecut de Emma Răducanu, cap de serie numărul 8, impunându-se cu 6-4, 6-4.

Pentru Swiatek, victoria într-o oră şi 45 de minute în faţa campioanei în exerciţiu de la US Open marchează a 21-a victorie consecutivă. Este, de asemenea, cea de-a 28-a victorie a vedetei poloneze în acest sezon.

Cea mai recentă victorie a lui Swiatek prelungeşte şi alte serii pe care le are în prezent. Swiatek a câştigat acum ultimele sale 13 meciuri în două seturi. Ultimul set pe care l-a cedat a fost împotriva lui Angelique Kerber în optimi de finală la Indian Wells, în urmă cu peste o lună.

Învingând-o pe Răducanu, numărul 12 mondial a câştigat şi ultimele şapte meciuri împotriva unor adversare din Top 20. Ultima ei înfrângere în faţa unei jucătoare din Top 20 a venit în faţa lui Ashleigh Barty, pe atunci numărul 1 mondial, la Adelaide, în ianuarie.

Mai mult, Swiatek are acum 4-0 împotriva jucătoarelor britanice în cariera sa profesionistă. Înainte de a o învinge pe Răducanu, Swiatek a învins-o pe Heather Watson în calificările de la Toronto 2019 şi Eastbourne 2021 şi a învins-o pe Harriet Dart la Australian Open, din acest an.

Răducanu, care a câştigat primele sale două meciuri pe zgură la un eveniment WTA Tour în această săptămână, s-a achitat bine de sarcini, presând-o puternic pe Swiatek, în ambele seturi. Răducanu a avut şanse de a face break în ultimul game al confruntării, înainte ca Swiatek să închidă meciul şi să revendice ultimul loc în semifinale.

În semifinale, Swiatek o va întâlni pe Liudmila Samsonova, cu care se află la prima întâlnire.

Samsonova a eliminat-o pe ultima nemţoaică rămasă în competiţie, cu o victorie cu 7-5, 6-3 în faţa Laurei Siegemund, campioana din 2017 de la Stuttgart.

Samsonova, numărul 31 mondial, este în prima semifinală a anului după victoria de o oră şi 48 de minute în faţa lui Siegemund, beneficiară a unui wildcard.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici