Taban: Legitimarea lui Varga şi Bălan a fost corectă, iar dreptul lor de joc este incontestabil

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Rapid, Ion Taban, a declarat, miercuri, la ieşirea de la Comisia de Disciplină a LPF, că legitimarea jucătorilor Dacian Varga şi Tiberiu Bălan la gruparea giuleşteană a fost corectă şi a precizat că dreptul lor de joc este incontestabil.

11 afișări
Imaginea articolului Taban: Legitimarea lui Varga şi Bălan a fost corectă, iar dreptul lor de joc este incontestabil

Taban: Legitimarea lui Varga şi Bălan a fost corectă, iar dreptul lor de joc este incontestabil

"Toate documentele noastre sunt legale. Legitimarea lui Varga şi Bălan a fost corectă, iar dreptul lor de joc este incontestabil. S-a creat un mare scandal, dar asta e, cei de la Timişoara aveau dreptul să facă o contestaţie, chiar dacă aceasta este neîntemeiată. Îmi pare rău dacă domnul Dragomir (n.r. - preşedintele LPF, Dumitru Dragomir) s-a pronunţat înainte de luarea unei decizii, dar sunt convins că membrii comisiei vor analiza bine şi îi voi spune şi domnului preşedinte că această contestaţie nu e întemeiată", a afirmat Taban.

Oficialul rapidist a spus că nu ar fi de acord cu rejucarea meciului cu FC Timişoara, din etapa a XX-a a Ligii I.

"De ce să fim de acord cu rejucarea meciului? Nu există nicio abatare în regulament unde noi să fim încadraţi şi care să prevadă aşa ceva", a spus Taban.

Ion Taban consideră că s-ar face o mare nedreptate dacă Rapidul ar pierde meciul la masa verde, cu scorul de 3-0.

"În 4 martie am luat dreptul de joc pentru Liga I al jucătorilor din Liga a IV-a, ceea ce este perfect legal, dar a fost o nefericită adresă în 4 martie seara transmisă de Asociaţia Municipală de Fotbal Bucureşti (AMFB) în care se invoca un articol din care rezulta că transferurile nu au îndeplinuit condiţiile regulamentare. Iar această adresă a stat la baza adresei trimise în data de 5 martie de LPF către noi în care chiar aşa se menţiona «urmare a adresei AMFB, numărul 411» prin care eram anunţaţi că transferurile nu sunt legale şi se anulează viza jucătorilor. Dar tot la 5 martie, Biroul Executiv al AMFB a analizat situaţia şi a ajuns la concluzia că adresa pe care au trimis-o la LPF este nelegală şi au revocat-o. Pe cale de consecinţă, revocând această adresă atunci şi adresa trimisă de LPF la noi nu mai avea temei şi legitimarea rămânea corectă. Nu îmi pare rău că i-am folosit în meciul cu Timişoara. Ar fi o nedreptate dacă am pierde cu 3-0. O nedreptate care i s-ar face Rapidului, la fel cum i s-a făcut şi în cazul «Bricheta»", a mai spus oficialul rapidist.

Taban a declarat că cei doi jucători au şanse minime să evolueze în etapa a XXI-a a Ligii I, atunci când Rapidul va evolua în deplasare, cu Unirea Alba Iulia, dacă Comisia de Disciplină va amâna cazul. "Cred că este mai dificil să-i folosim, pentru că litigiul este deja pe rol. În 5 martie, când au jucat ei, nu era niciun litigiu pe rol, iar legitimarea şi dreptul de joc erau perfect legale. Este posibil să nu îi folosim pe cei doi jucători în următorul meci, dacă se amână cazul, pentru că trebuie să aşteptăm să se rezolve cazul", a spus Taban.

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, a prezentat, marţi, actele oficiale de la LPF în care se arată că jucătorii Dacian Varga şi Tiberiu Bălan nu aveau drept de joc pentru Rapid în partida cu echipa bănăţeană, astfel că rapidiştii pot pierde la masa verde întâlnirea de vineri.

La sfârşitul săptămânii trecute, directorul general al FC Timişoara, Gheorghe Chivorchian, a anunţat că gruparea timişoreană se va adresa Tribunalului pentru Arbitraj al Sportului de la Lausanne, în cazul legitimării jucătorilor Dacian Varga şi Tiberiu Bălan la Rapid Bucureşti.

Echipa Rapid Bucureşti a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), formaţia FC Timişoara, în primul meci al etapei a XX-a a Ligii I. La Rapid au jucat Dacian Varga şi Tiberiu Bălan, jucători ce au fost împrumutaţi până la finalul sezonului de la Sportul Studenţesc, transferul acestora fiind anunţat în cursul zilei de marţi, 2 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici