Taban: Stache a renunţat la cumpărarea clubului Rapid

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Rapid, Ion Taban, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că omul de afaceri german Lutz Stache a renunţat la cumpărarea grupării giuleştene din "motive puerile".

30 afișări
Imaginea articolului Taban: Stache a renunţat la cumpărarea clubului Rapid

În 2008, George Copos a mai încercat să vândă clubul Rapid (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"Stache a renunţat la cumpărarea clubului din cauza a două motive puerile. Trebuia să avem o întâlnire pe 18 decembrie, dar aceasta a avut loc ieri. Ne aşteptam să avem o discuţie pe baza unui contract pe care i l-am transmis avocaţilor săi. Ieri, ne aşteptam să semnăm acest contract, lucru care nu s-a întâmplat. Am avut surpriza neplăcută să constatăm că domnul Stache vine cu o problemă personală, pe care o cataloghez ca puerilă, de neimaginat într-o tranzacţie şi care nu are legătură cu aspectele financiare şi juridice ale tranzacţiei la care am căzut de acord. Stache a venit cu două e-mailuri pe care le-a primit de la Ana Maria Prodan şi care erau cele două motive personale care l-au făcut să renunţe la această tranzacţie. Acestea au fost motivele pentru care a decis să nu mai investească. A tratat neprofesionist o muncă de trei luni", a afirmat Taban.

El nu a vrut să spună motivele care au dus la eşecul tranzacţiei, precizând că există un contract de confidenţialitate între cele două părţi. Taban crede că Stache nu a vrut în niciun moment să cumpere clubul FC Rapid. "După reacţia sa de ieri, cred că nu a vrut niciodată să cumpere Rapidul. Din punctul nostru de vedere, nu mai este nicio şansă ca tranzacţia să se finalizeze", a adăugat oficialul giuleştean.

La jumătatea lunii august, un grup de investitori germani a început negocierile cu George Copos pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni al SC FC Rapid SA, conform afirmaţiilor omului de afaceri Mihai Voiculescu, reprezentantul la Bucureşti al potenţialilor cumpărători. La 29 septembrie, acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat că a discutat cu Lutz Stache, unul dintre investitorii germani interesaţi să cumpere clubul giuleştean, menţionând că cel mai probabil vânzarea se va finaliza la mijlocul lunii noiembrie. Ulterior, Copos a precizat că tranzacţia se va încheia până la Crăciun.

În 2008, George Copos a mai încercat să vândă clubul Rapid. La sfârşitul lunii martie 2008, el a încheiat cu omul de afaceri Fathi Taher un contract de cedare a 80 la sută din acţiunile SC FC Rapid SA în schimbul a aproximativ 13 milioane de euro, dar tranzacţia nu s-a mai finalizat.

Din luna ianuarie 2009 şi până acum, George Copos a mai discutat despre vânzarea pachetului majoritar al SC FC Rapid SA şi cu acţionarul minoritar Jean Valvis şi cu omul de afaceri Ionuţ Negoiţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici