Tadici: Cred că aş mai putea califica echipa naţională şi la următoarea Olimpiadă

Antrenorul naţionalei feminine de handbal a României, Gheorghe Tadici, a declarat, joi, la Sport.ro, că nu ştie dacă va mai continua în funcţia de selecţioner şi după expirarea contractului, în 31 august, însă a precizat că ar mai putea califica echipa la încă o ediţie a Jocurilor Olimpice.

17 afișări
Imaginea articolului Tadici: Cred că aş mai putea califica echipa naţională şi la următoarea Olimpiadă

Tadici: Cred că aş mai putea califica echipa naţională şi la următoarea Olimpiadă (Imagine: Mediafax Foto)

"Îmi asum răspunderea selecţiei, a pregătirii. Îmi asum şi acest ciclu olimpic deosebit al handbalului românesc, care a fost cel mai bun din ultimii 32 de ani. Îmi expiră contractul pe 31 august. Mi s-a cerut demisia într-un mod ordinar, de către unii care nu-şi văd bârna din ochi, care împroaşcă cu noroi. Nicăieri nu se întâmplă aşa ceva în timpul unei competiţii. După încheierea mandatului, vom prezenta o analiză şi dacă se constată că după acest ciclu olimpic poate să vină cineva care să facă mai mult, foarte bine. Trebuie să regret faptul că am calificat singurul sport de echipă la Olimpiadă? Eu cred că nu, dar aşa se vrea să se dea senzaţia. Eu cred că acest cuplu de antrenori (n.r. Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi) poate să mai califice încă o dată echipa României la următoarea Olimpiadă, atât pot să spun", a declarat Tadici, după meciul pierdut în faţa Franţei, în turneul pentru locurile 5-8 la JO-2008.

Antrenorul român a afirmat că atacurile care l-au vizat în ultima vreme l-au determinat să regrete că a calificat echipa naţională la JO de la Beijing. "De când am preluat această echipă am avut rezultate extraordinare. Am calificat echipa la Olimpiadă şi pot să spun că îmi pare rău acum, pentru că alţii care nu au făcut acest lucru au acum parte de linişte şi nu sunt terfeliţi nici ei, nici familiile lor. Sunt de acord că sunt fete de aur, le mulţumesc şi acum. Este cel mai bun ciclu olimpic. În 18 iunie am fost reconfirmat, la încercarea unora de a mă împinge spre o demisie. Nu cred că se poate pune problema de tensiuni între mine şi jucătoare. Nu a venit o jucătoare să îmi reproşeze sau să îmi spună ceva. Eu tot ce aud e de prin presă", a precizat Gheorghe Tadici, referindu-se în special la criticile dure adresate de vicepreşedintele Federaţiei Române de Handbal, Petru Paleu, care i-a cerut demisia şi l-a acuzat că "şi-a bătut joc de generaţia de aur a handbalului românesc".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici