Taher îl vrea pe Boloni antrenor la Rapid

Omul de afaceri iordanian Fathi Taher, care a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni al FC Rapid, a lăsat să se înţeleagă, marţi seară, într-o emisiune televizată, că Ladislau Boloni poate deveni antrenor al echipei giuleştene din sezonul următor.

39 afișări
Imaginea articolului Taher îl vrea pe Boloni antrenor la Rapid

Taher îl vrea pe Boloni antrenor la Rapid (Imagine: Mediafax Foto)

“Lui Rada (n.r. – Marian Rada) îi dăm şansa să rămână. Din vară, vedem. Eu nu am vorbit personal cu domnul Ladislau Boloni (n.r. - acum antrenor la Al Jazeera, în Emiratele Arabe Unite). Cu Răzvan Lucescu am vorbit la telefon”, a spus omul de afaceri în emisiunea 100% de la Realitatea TV.

Fathi Taher controlează, după cum a explicat, 58,8 la sută din acţiunile SC FC Rapid SA, dar tranzacţia cu George Copos s-a făcut prin mai multe societăţi. “Este vorba de 58,8 la sută. Dar sunt mai multe societăţi. Este şi Griro, şi Taher şi domnul Toma (n.r. Constantin Toma) şi altele. Iniţial s-a discutat de 80 la sută pentru că George Copos vroia să iasă din fotbal. Dar eu i-am zis că fără el nu vin la fotbal, la Rapid. El este asociat egal cu mine. Nu o să am eu personal mai mult decât el”, a afirmat Taher, care a adăugat că s-a făcut un audit preliminar, şi că datoriile clubului se vor cunoaşte după efectuarea unui audit complet.

Omul de afaceri iordanian a dezminţit faptul că în spatele său este finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali. “Eu nu am fost şi nu o să fiu niciodată paravanul nimănui. Poate o să fie altul pentru mine. Eu nu sunt omul buton. Dacă eram aşa nu făceam afaceri de 30 de ani aici. Rapid este pentru noi tot, afacere, dragoste şi fotbal”, a menţionat acţionarul FC Rapid.

Suporterii rapidişti au fost asiguraţi de noul acţionar că, în ciuda prieteniei cu Gigi Becali şi Nicolae Badea, va face totul pentru a-i vedea supăraţi după meciurile echipelor Steaua şi Dinamo cu Rapid. “Domnul Copos nu are afaceri cu domnul Badea şi domnul Becali? Sigur că au. Suporterii rapidişti nu au prieteni şi cunoştinţe de la Steaua şi Dinamo? Se ceartă, se înjură... Aşa fac şi eu cu domnul Badea. Rapid va trebui să bată Steaua şi Dinamo, pentru că mie îmi va face plăcere să-i văd supăraţi pe Badea şi Becali. Rapidul trebuie să fie numărul 1”, a mai spus omul de afaceri.

Fathi Taher a precizat că preşedinte al Consiliului de Administraţie va fi numit Constantin Toma, iar vicepreşedinte în domeniul financiar Alexandru Bunea. Noua echipă managerială urmează să înceapă negocierile cu Ministerul Transporturilor pentru concesionarea Stadionului Giuleşti – Valentin Stănescu. “Se va lua legătura cu Ministerul Transporturilor şi dacă îşi dă acordul, luăm stadionul şi construim un alt stadion. Eu nu accept să mut Rapidul din Giuleşti. Cât sunt aici, Rapidul nu se mută. Bugetul de investiţii în ceea ce priveşte construirea unui nou stadion se ridică la 30-40 de milioane de euro, poate mai mult”, a adăugat Fathi Taher.

Omul de afaceri iordanian a precizat că din sezonul viitor va mări bugetul clubului, fiind dispus chiar să îl dubleze. “Până acum a avut buget de 10-11 milioane. Îl vom mări, dacă va fi nevoie îl vom şi dubla”, a precizat Taher.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici